Magazin > Lepota & telo
94 ogledov

Pozor! Presenetljivi 'ubijalci' imunskega sistema

Prehlad Profimedia
V raziskavi, ki so jo naredili v organizaciji Enviromental Health, so ugotovili, da je kar nekaj presenetljivih stvari, zaradi katerih imamo oslabljen imunski sistem.

Pokovka iz mikrovalovne pečice

Odličen prigrizek za filmski večer! Raje se odločite za pokovko na 'star način' – potrebujete le koruzo in ponev. Pokovka, ki je posebej pripravljena za mikrovalovno pečico, je pakirana v posebnih vrečkah, ki imajo teflonsko prevleko, zaradi katere maščoba ne pronica skozi njo. Ravno ta vrečka, ki je polna kemikalij, je tista, ki slabi vaš imunski sistem, so prepričani v Enviormental Helath.

Osamljenost

V Ohiu so naredili raziskavo, ki je potrdila, da imajo osamljeni ljudje slabši imunski sistem. Potrdili so tudi, da ljudje, ki so osamljeni, umirajo mlajši. Družite se, naredite nekaj za svoje zdravje in bodite socialni.

Pomanjkanje spanca

Če si dlje časa ne privoščite vsaj ene noči, v kateri bi se dodobra naspali, ogrožate svoje zdravje. Pomanjkanje spanca lahko zmanjša količino celic ubijalk, ki preprečujejo vstop virusov v naše telo. Na čikaški univerzi so dokazali, da lahko samo enotedensko spanje po 4 ure na noč povzroči, da se število celic ubijalk zmanjša za 50 odstotkov.

Antibiotiki

Jemanje antibiotikov lahko drastično zmanjša raven citokinov, snovi, ki deluje kot posrednik med elementi imunskega sistema.

Že pripravljena hrana

Kosila in malice, ki so že pripravljene in jih morate le pogreti so polne soli, sladkorja, maščob in različnih dodatkov, ki nikakor niso dobri za vaše zdravje. Poleg tega pa je njihova embalaža podobna tisti od pokovke za mikrovalnovno pečico.

Sladkor

Če bi na dan pojedli 100 gramov sladkorja (to je na primer: dva decilitra sadnega soka, majhen sadni jogurt in čokoladica), bi se znatno znižala učinkovitost belih krvničk, ki so v našem telesu zadolžene za 'ubijanje' bakterij v našem telesu.

Antibakterijska sredstva

V Baltimoru so raziskovalci dokazali, da imajo otroci, ki so bolj izpostavljeni antibakterijskim milom in čistilom, bolj nagnjeni k alergijam na hrano in cvetni prah.

Insekticidi

Prekomerna uporaba insekticidov v domu lahko poveča tveganje, da bi zboleli za avtoimunsko boleznijo. Ameriški center za revmatologijo je dokazal, da so ženske, ki vsaj šestkrat na leto uporabljajo insekticid, dvakrat bolj nagnjene k obolenju za lupusom ali revmatoidnemu artritisu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.