Magazin > Lepota & telo
45 ogledov

Preverite, kaj krepi spolno slo

spodnjice, moški Shutterstock
Nova raziskava pravi, da imajo starejši moški, ki se ukvarjajo s športom, višji libido, večje število spermijev in močnejše erekcije.

Raziskavo so izvedli v Dublinu, zajela pa je 900 moških s povprečno starostjo 54 let, ki so sodelovali v programu za preprečevanje sladkorne bolezni. Vodja raziskave Frances Hayes trdi, da je nizka raven hormona testosterona običajna pri moških s povečano telesno težo, ti pa so nagnjeni k sladkorni bolezni. Znanstvenica rešitev vidi v izgubi telesne teže s povečano telesno vadbo.

Testosteron raste, ko teža pada

Raven hormona testosterona, ki je odgovoren za spolno slo, je glede na izsledke raziskave v neposrednem sorazmerju s težo. Z drugimi besedami: če se telesna teža poveča, raven testosterona pade, če se teža zmanjša, bo testosteron narasel, kar bo posledično okrepilo tudi spolno slo. To dejstvo bi moralo spodbuditi ljudi, da vzdržujejo normalno telesno težo, veliko vadijo in jedo zdravo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.