Magazin > Lepota & telo
25 ogledov

Prihaja električna pomlad

Nelizabeta
1/2
Natan Esku
Nelizabeta pomlad pozdravlja s kolekcijo, ki jo je predstavila že na lanskem oktobrskem tednu mode.

"Na fotografijah nove kolekcije sem želela ustvariti sveže poletno vzdušje in izpostaviti pozitiven del kontrastov, iz katerih sem izhajala. V ospredju so tako sproščenost, feminilnost, lahkotnost in igrivost," je o novi kolekciji pomlad/poletje 2014 povedala oblikovalka Neli Štrukelj - Nelizabeta.

Od črt do cvetličnih potiskov

Večina kolekcije temelji na črni, beli, sivi in električno modri barvi z variacijami v odtenkih ter dodatkom kožnih tonov. Bolj kot na barvah je poudarek na vzorcih, ki ozki barvni paleti dodajo potrebno pestrost in razgibanost. "V ospredju so črte, ki se nato prek črno-belih rož strogih oblik na koncu razvijejo v kromatične, živomodre cvetlične potiske," pravi oblikovalka, ki je dala prednost materialom iz naravnih vlaken.

Grafično različni vzorci

Poleg sestave in teksture materiala je bil pri tej kolekciji pomemben dejavnik odločanja vzorec. Kolekcija nosi naslov Sprosti se, ničesar nimaš pod nadzorom, in ravno razlika v grafični podobi izbranih materialov je omogočila ponazoritev izbrane teme. "Stroge črno-bele črte, ki asociirajo na rešetke, so v kontrastu z živahnimi potiski," pravi Štrukljeva, ki je svojo kolekcijo zaključila z oblikovanjem torbic, čevljev in pasov. "Torbice iz prozorne plastike poudarjajo tanko mejo med intimnim in javnim," sklene.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.