Magazin > Lepota & telo
51 ogledov

Prva krema proti gubam že v otroštvu

Sabina Mali Mediaspeed.net
Kreme proti gubam ne izberite glede na leta, pozorni pa bodite predvsem na sestavine.

"Prva krema proti gubam je krema z zaščitnim UVA- in UVB-faktorjem. To je treba uporabljati že od otroštva," razkrije specialistka dermatologinja Nastja Lazar. Kot pojasni, se koža sicer začne starati po 20. letu in od takrat se lahko pojavljajo tudi drobne površinske gubice.

Sestavine so pomembne
"Vedno svetujem uporabo kreme glede na zdajšnje stanje kože, saj se ta z letnimi časi in leti spreminja, tako da nikoli ne pogojujem izbire krem z leti," pojasnjuje sogovornica. Pri izbiri kreme opozarja na sestavine, ki so velikokrat tam le zato, da kreme podražijo. "V zadnjem času so trendi kreme z zlatom in kaviarjem," dodaja.

Posvet pri dermatologu
Pravi preparati proti gubam so v rokah dermatologov, trdi Lazarjeva. "Ti lahko predpišejo kreme z zdravilnimi učinkovinami, ki dejansko pospešujejo regeneracijo celic, ki izvajajo biostimulacijo z mezoterapijo mešanice pripravkov s hialuronsko kislino, aminokislinami in vitamini, ki uporabljajo botulin toksin za odpravo točno določenih mimičnih gub, ki polnijo gubice z naravnim hialuronatom, ki izvajajo medicinske pilinge in laserske posege," pojasni.

Mini intervju: Sabina Mali

Kako se bojujete (boste bojevali) proti gubicam?
Vsaka gubica na človeku je zgodba zase in sama sem zelo neobremenjena, čeprav že imam smejalne gubice, a jih ne bi menjala, ker so del mene. S sestro sva se ravno pred kratkim šalili, da je najcenejši botoks kakšen kilogram več (smeh).

Kako negujete svojo kožo, kakšne izdelke uporabljate?
Koža je naš največji organ in zato je potrebna nega celega telesa vsak dan! Nisem pristaš gelov za prhanje, ki sicer lepo dišijo, a v resnici izsušijo in dražijo kožo, zato vedno preverim pH izdelka. Kar pa se tiče pilingov in kremic, si to najraje naredim sama doma z vsakdanjimi izdelki, kot so kava, med, olivno olje in kamilice. Zagotovljeno lepša koža in zdrav videz!

Kateri je najboljši nasvet, ki ste ga dobili glede nege kože?
Da so najboljši naravni izdelki in tisti, ki imajo pH 5,5.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.