Magazin > Lepota & telo
768 ogledov

Recept za najboljši naravni antibiotik

zivljenje 14.02.13. prehlad, smrkanje, robec, nahod, alergija, foto: shutterstoc Shutterstock
Najmočnejši naravni "antibiotik“ si lahko naredite sami.

Stroka že dalj časa opozarja na dejstvo, da zdravniki včasih prehitro predpišejo antibiotike. Dejstvo pa je, da se jim mnogokrat ne moremo izogniti. Če spadate med tiste, ki se antibiotikov branijo z vsemi štirimi, preizkusite to čudežno mešanico, ki so jo Evropejci odkrili že v srednjem veku.

Sestavine: 700 ml jabolčnega kisa, četrt skodelice na drobno sesekljanega česna, četrt skodelice na drobno sesekljane čebule, 2 sveža pekoča feferona, četrt skodelice naribanega svežega ingverja, 2 žlici naribanega hrena, 2 žlici kurkume v prahu

Priprava: V skledi zmešajte vse sestavine razen kisa. Mešanico zlijte v večji kozarec s pokrovom in ji dodajte kis ter premešajte. Nato zaprite kozarec in ga pustite dva tedna pri miru (v temnem prostoru). Po 14 dnevih mešanico spet premešajte in pretlačite skozi sito. Sok hranite v hladilniku.

Uporaba: Začnite z eno kavno žličko na dan. Za utrditev imunskega sistema dozo povečajte na eno veliko žlico na dan, če pa se borite z infekcijo, na dan lahko zaužijete od 5 do 6 velikih žlic.

Pomembno: Sok je zelo močan, zato ga ne pijte na prazen želodec.

Dejstvo: Čebula in česen imata v tandemu izredno močan protibakterijski učinek. Mešanica pozitivno vpliva tudi na pljuča in sinuse, ingver deluje protivnetno, kajenski poper pa izboljšuje cirkulacijo.

Komentarjev 1
  • patron 12:30 09.marec 2015.

    ŽURNAL, kje je v sestavinah in pripravi omenjen kajenski poper????