Magazin > Lepota & telo
39 ogledov

Seks namesto diete

par, seks Shutterstock
Če ste med prazniki pridobili nekaj kilogramov, se nikar ne obremenjujte s stradanjem in čezmerno vadbo. Dober seks je včasih bolj učinkovit od treninga.

Pozabite na tradicionalne diete, ki temeljijo na odrekanju, seks je eden najprijetnejših načinov, da se rešite odvečnih kilogramov. Med polurnim strastnim seksom boste izgubili med 80 in sto kalorijami. Kdo pravi, da mora biti vadba naporna?

Seks, seks, seks

Vse poze pa vendarle niso enako neprijazne do kalorij. Nekaj truda bo vseeno treba vložiti v vroče poze, ki aktivirajo največ mišic. Misijonarski položaj je najbolj priporočljiv za moške, saj dobrodelno deluje na mišice nog in rok. Ležeči položaji aktivirajo trebušne mišice, tako da je ta položaj primeren za oba spola. Za pripadnice nežnejšega spola je zelo priporočljiv čepeč položaj, saj ta nudi trening zadnjici in nogam.

Seveda pa ni vse samo v pozah. Strokovnjaki poudarjajo pomembnost časa. Vsakodnevna vadba med rjuhami, ki traja najmanj 30 minut, je dovolj za kurjenje kalorij in izgubljanje kilogramov, pravijo strokovnjaki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.