Magazin > Lepota & telo
35 ogledov

Tako ženske vidijo naše oblikovalke

teden mode Urša Drofenik
1/46
Anže Petkovšek
Sinoči se je odvilo še drugo dejanje četrtega tedna mode. Na modni reviji so se predstavile oblikovalke, ki so se že dobro usidrale v srca modnih poznavalcev.

Potem ko je bilo celotno popoldansko dogajanje namenjeno mladim in pretežno neuveljavljenim oblikovalcem naravoslovnotehniške fakultete, je bila večerna modna revija paša za oči tudi za najbolj kritične obiskovalce. Znane oblikovalke so žensko silhueto tokrat odele v romantiko, detektivske kose, barve morja in samurajske kroje.

Drugo večerno modno revijo je otvorila stara znanka tedna mode Urša Drofenik, ki je navdih za tokratno kolekcijo poiskala v romantični čipki. "Je brezčasna, lahko samostojna ali prepletena z malimi naborki in žametnimi trakovi," je sporočila oblikovalka, ki je svoje kroje odela v barve večne elegance: črno, zlato in vijoličasto.

Kot druga je svoje ideje za prihajajočo jesen in zimo predstavila Mojca Celin, ki je svojo kolekcijo poimenovala Ocean med nama.

Enako bučno, kot so obiskovalci ploskali Celinovi, so tudi Simoni Lampe, ki žensko vidi kot skrivnostno detektivko, saj je tokratno kolekcijo naslovila Sherlockology oziroma Neo-Detective Science.

Zadnja v nizu današnjega modnega glamurja je bila še kolekcija Shapes & Objects Irene Funduk, ki se je na tednu mode predstavila z novo blagovno znamko funduk.i. Njeni kroji so geometrični, barve živahne, kombinacije pa večplastne. "Od prosojnih čipk do voluminoznih plaščev. Ohlapni samurajski kroji, ki tvorijo igrive silhuete, drugje spet izginejo in se pojavijo kot zapeljive spogledljivke," pripoveduje Fundukova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.