Magazin > Lepota & telo
1233 ogledov

Uporabljate pravo kremo za obraz?

obraz Profimedias
Bi bilo bolje, da zamenjate svojo vlažilno kremo za obraz?

Če želite imeti lepo in zdravo kožo, jo je treba negovati z vlažilno kremo. Teh je na trgu zelo veliko, kar je dobra novica, saj poznamo različne tipe kože. Da bi našli pravo kremo zase, je treba poslušati svoje telo. Če opazite katerega od naštetih znakov, je čas, da zamenjate svojo kremo za obraz.

1. Neprijeten vonj
Če vam krema smrdi, je raje ne uporabite, pravi zdravnica Ellen Marmur. To naj bi bil namreč znak, da vaši koži ne bo ustrezala. 

2. Pekoč občutek
Če po uporabi na koži zaznate pekoč ali neprijeten občutek, krema ne ustreza ph-vrednosti vaše kože.

3. Mozolji
Mozolji so dokaz, da je vaša koža razdražena. Najbolje je, da jo pustite pri miru, lahko pa uporabite kremo, ki ne vsebuje olja.

4. Suha koža
Suh občutek že kratek čas po nanosu kreme? Vaša vlažilna krema je očitno preveč vodena. Nabavite si kremo, ki vsebuje glicerin in hialuronsko kislino. 

5. Koža je spremenila svojo barvo
Takoj zamenjajte kremo! Rdečica, rumeni ali rjavi madeži so znak, da vaša koža kreme ne prenaša dobro.

Namig: Vsako kremo je pred uporabo dobro testirati. Na kožo pod brado ali na notranjo stran komolca nanesite majhno količino kreme in počakajte 24 ur. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.