Magazin > Lepota & telo
11156 ogledov

Zato je priporočljivo pojesti čim več lubenice

lubenica Shutterstock
Ne samo, da je odlična za odžejanje …

Hidratacija: Lubenica je kar 92 odstotkov vode. Torej? V najbolj vročih dneh sežite po lubenici, če se vam ne pije voda ali sokovi. Je odlična osvežitev za na plažo.

Vsebuje odlične hranilne snovi: Od sadja ima lubenica najmanj kalorij. 150 gramov lubenice vsebuje samo 46 kalorij, hkrati pa je polna vitaminov C, A, B1, B5 in B6.

lubenica Magazin Znate kupiti sladko lubenico?

Preprečuje nastanek raka: Likopen je tisti, ki je odličen v boju proti nastanku rakavih celic. Uganete? Lubenica vsebuje veliko likopena.

Pomaga zdravju srca: Tudi tu je likopen tisti, ki je heroj zgodbe. Ta zmanjšuje holesterol in krvni tlak.

Blaži vnetje mišic: Po napornem treningu pojejte nekaj kosov lubenice namesto magnezija, ki je dober za vnetje mišic. Tudi tu je ključni likopen.

Odlična za kožo in lase: Vitamin A in C sta tista, ki skrbita za zdravje kože in las. Vitamin C pomaga pri proizvodnji kolagena v telesu, vitamin A pa pomaga pri nastanku novih celic.

Pomaga pri prebavi: No, vsekakor je za prebavo dobro, če smo hidrirani, zato je tudi lubenica tista, ki je zelo pomembna za zdravo prebavo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.