Magazin > Lepota & telo
59 ogledov

Zvezdniška dieta ne deluje

Kelly Osbourne in Katy Perry Reuters/ Žurnal24
Dieta z gobami, ki jo tako radi hvalita Kelly Osbourne in Katy Perry, ne deluje, pravijo strokovnjaki.

Hollywood je obnorela dieta z gobami, ki naj bi že v dveh tednih podala čudežne rezultate. Trebušček naj bi postal raven, odvečna maščoba z zadnjice pozabljena, vitkejše naj bi postale tudi roke in noge, prsi pa naj se med dieto ne bi zmanjšale. Vse, kar naj bi naredili, je to, da en obrok na dan zamenjate za skodelico poljubno pripravljenih gob.

Prav to naj bi naredili Kelly Osbourne in Katy Perry, ki izgubo kilogramov pripisujeta le "tako preprosti dieti z gobami".

A strokovnjaki pravijo, da je hvaljenje gob v povezavi s hujšanjem pretirano, še posebno ko govorimo o ravnem trebuščku, saj so gobe znane po tem, da rade napihnejo, poleg tega pa ne vsebujejo snovi, ki bi pospeševale porabo maščob. Res je, da so gobe bogate z vlakninami, ki spodbujajo prebavo, in z beljakovinami ter imajo malo kalorij, a hujšanje bi bilo enako učinkovito, če bi en dnevni obrok zamenjali s porcijo katerekoli druge zelenjave, piše Daily Mail.

In če na dan zaužijete manj kalorij, je logično, da boste vsaj malo shujšali, pravi nutricionistka Lucy Wyndham-Read, ki ženskam svetuje, naj s podobnimi dietami, ki se osredotočajo le na eno živilo, ne pretiravajo: "Dobro si je zapomniti, da veliko dobrih stvari ni nikoli zares dobro."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.