Magazin > VIP
100 ogledov

Marjan: Slovenski zdravniki samo odlašajo

Lana Marjan Kmetija
1/4
Osebni arhiv
Marjan iz Kmetije: Nov začetek nam je povedal, kako na zdravstveno stanje njegove hčerke Lane gledajo slovenski zdravniki. Ne bo se vdal, da bi zbral 200 tisoč dolarjev.

Prvi, ki je zapustil Kmetijo je prav tisti, ki je osvojil vsa srca gledalcev. Mariborčan Marjan se je v šov prijavil, da bi lahko z glavno nagrado plačal zapleteno in predvsem drago operacijo svoji sedemletni hčerki Lani. Lana ima hude težave z nogicami, saj se je že rodila z deformacijo, zaradi katere ima številko nogo kar 40.

Pravi, da se za enkrat še borijo z zavarovalnico, da bi jim pomagali pri kritju stroškov. “Tistemu fantku Jakobu so odobrili šele v tretje. Ne razumem, kako lahko nekomu krijejo in nekomu ne. Zanima me, kako se to odločijo in kdo je ta, ki se to odloči. Ampak mi vztrajamo naprej, ne mislimo popustiti,” je za Žurnal24 povedal 40-letni Marjan.

V Milanu se je že spoznal s kirurgom iz Floride, ki je operiral tudi malega Reneja. Ta mu je povedal, da operacijo lahko opravi, a da stane kar 200 tisoč ameriških dolarjev: “Datum operacije bo znan šele, ko mu bomo nakazali deset odstotkov. En dan pred operacijo pa se mu nakaže še preostali denar. Dvesto tisoč krije operacijo in nastanitev za Lano ter enega spremljevalca. Ne bomo si delali dodatnih stroškov, zato bom s hčerko odpotoval le jaz.”

Slovensko zdravstvo neresno

Marjan pravi, da so mu slovenski zdravniki samo svetovali, da počakajo do prvega razreda osnovne šole: “Zdaj je že v drugem razredu in pravijo, da naj počakamo, da bo stara deset let. To enostavno ne gre tako. Ne moremo kar čakati, niti ne vemo, kaj bi bilo, če bi kar čakali.”

Doda, da ima Lana sicer hude težave tudi z žilami na nogah in da iz ranic, ki jih ima, občasno krvavi, vendar je to za enkrat manj pomembno. “To je druga zgodba. Najbolj pomembna so stopala. Veste … Zelo težko hodi. Če si predstavljate … Lana hodi kot račka. Njene noge so pretežke za njeno težo, zato se tudi hitro utrudi.”

Veriga supermarketov bo pomagala

“Z vsemi donacijami začnemo s tem tednom. Poklical me je Marinko Kalič, ki ima nogometno šolo in bo organiziral dobrodelni nogometni turnir. On se je slišal z društvom Maus, ki mi pomagajo. Vse možno bomo naredili. S tem tednom se začne tudi dobrodelna akcija po trgovinah Spar. Druge trgovine te pogodbe žal niso podpisale. Vse ostalo bomo pa sproti urejali,” je optimistično povedal Marjan, da se stvari odpirajo in dodal, da ljudje želijo pomagati.

Komentarjev 1
  • Avatar skeptik
    skeptik 08:21 12.september 2016.

    Zanimivo, da se prav v vsakem šovu najde nekdo z ganljivo zgodbo in da igra na te karte. OK, potrebuje denar za to operacijo, ampak iti v šov s tem namenom se mi zdi malce naivno. Po drugi strani pa ...prikaži več zdaj zbira denar preko donacij.... Seveda velik minus tudi za slovenski zdravstveni sistem (posebej zavarovalnico), da take primere ne obravnava pozitivno.