Magazin
275 ogledov

Na Hrvaškem kampiranje med najdražjimi

Primerjava cen kampiranja ADAC
Švica je za ljubitelje kampiranja najdražja država v Evropi. A zelo blizu ji je naša južna soseda Hrvaška, ugotavlja ugledno nemško združenje ADAC.

Nemški avtomobilski klub je primerjal cene kampiranja po Evropi in prišel do zanimivih zaključkov. Najdražje kampe imajo v švici, kjer bo tričlanska družina staršev in 10-letnega otroka za nočitev v povprečju plačala 46,2 evra. V Italiji bo plačala 41,5, na danskem pa 38 evrov. Nato pa že sledijo hrvaški kampi, ki povprečno družino na noč olajšajo za 34,2 evra. Od hrvaških so denimo cenejši kampi v Španiji in Franciji.

Slovenskih kampov ADAC ni izpostavljal, kar pomeni, da so cenovno v zlati sredini. Najcenejše boste sicer kampirali na Poljskem in Madžarskem. Tam bi v povprečju zadostovalo že 20 evrov. 

Na Hrvaškem so se na raziskavo že odzvali. Tamkajšnjo združenje kampov opozarja, da se kampiranje na Hrvaškem vsako leto podraži za okoli odstotek, podražitev pa da je nujna zaradi višje kakovosti storitev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.