Magazin
545 ogledov

Na pot samski, domov v paru

potovanje Shutterstock
Če potujete samski, se odločite za pustolovski slog, veliko je tudi ponudb za potovanja, kjer boste morda našli partnerja.

Samskim je pri odločanju za organizirana potovanja veliko težje, saj so ponudbe večinoma vezane na pare. Samski morajo razliko za enoposteljno sobo ali dodatno posteljo plačati, včasih pa te možnosti sploh ni. V tujini je potovanj, cenovno prilagojenih ljubiteljem ednine, že kar veliko, pri nas pa ponudba za zdaj šepa.

Avanture da, klasika ne

Med ponudniki potovanj, za katere samskim ni treba doplačati, smo našli predvsem take, ki organizirajo bolj pustolovska in nenavadna potovanja (na primer agencije Shappa, Jordanija.si in Char), klasičnih turističnih paketov za samske pa sploh ni. Nekaj pobud za počitnice in turistične komplekse, namenjene samskim, je prispelo tudi na Banko turističnih priložnosti Slovenije – projekt, ki spodbuja povezovanje idej in možnosti za njihovo uresničitev v slovenskem turističnem okolju. Trg torej tovrstne storitve išče, vprašanje pa je, kdaj se bodo naši ponudniki odzvali na povpraševanje.

... domov v paru

Med tistimi, ki na pot odidejo samski, je veliko takih, ki bi želeli čim prej najti boljšo polovico. Gre za hitro rastoči turistični trend in v sosednjih državah agencij, ki organizirajo posebna potovanja, namenjena spoznavanju samskih ljudi, že kar mrgoli. V Sloveniji je za to specializirana le ena agencija, Dogodki za samske, ki ponuja tudi potovanja v tujino, občasno pa tematske počitniške pakete pripravijo tudi v hotelih ali termah. Cene teh potovanj se ne razlikujejo od cen običajne ponudbe.

Ljubezen na križarjenju

Če ste vešči tujih jezikov, se torej raje odpravite v tujno; dovolj bo že, če se ozrete čez mejo, saj nas sosednje države na tem področju daleč prekašajo.

Italija ponuja samskim priljubljena križarjenja, na katerih je vedno pol moških in pol žensk, potovanj pa se lahko udeležijo starejši od 25 let. Ponudbo lahko preverite na Crocierepersingle.it. Tudi sicer je Italija pravi raj za iskalce romantike, saj je ponudba spoznavnih potovanj res raznolika. Za začetek lahko obiščete spletno stran Speedvacanze.it.

Nič manj romantični niso pri severnih sosedih. Za primer avstrijske ponudbe smo preverili spletno stran Singlesoesterreich.com, kjer lahko v zavihku Singlereisen najdete več izletov in potovanj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.