Magazin
75 ogledov

Namig za družinski vikend izlet

Žurnal24 main
V Lipici v pomlad vstopajo z novim programom Vikend eliksir in Šolo zdravega načina življenja.

"Vikend eliksir z začetkom 21. marca bo povezal sprostitev v zelenem okolju lipiškega posestva s presno prehrano, jutranjo energetsko vadbo po načelih kinergetixa, plesom, jogo, meditacijami, dihalnimi vajami in zvočnimi masažami s tibetanskimi skledami, Šola zdravega načina življenja pa že poteka in jih bo letos sledilo še šest," sporočajo iz Lipice.

Konji kot terapevti

Prenovili so tudi otroške programe, ki omogočajo pristen in voden stik s konjem. "Druženje s konji otrokom pomaga dvigniti samozavest, spodbuja njihovo ustvarjalnost in domišljijo, krepi njihovo socialno odgovornost in sočutje," dodajajo v kobilarni, kjer od 11. do 13. aprila gostijo mednarodno konferenco Otroci in drugačni otroci. "Na konferenci bomo skupaj z Darjo Žnidaršič iz zavoda Moj Aron predstavili terapevtske metode, ki vključujejo stik s konjem in blagodejno vplivajo na razvoj otrok in 'drugačnih' otrok (otrok s cerebralno paralizo, avtizmom, Downovim sindromom, anoreksijo in bulimijo, kot tudi s socialno drugačnimi otroki)," so sklenili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.