Magazin
1222 ogledov

Obvezna oprema za kampiranje

Kampiranje z otroki je zabavnejše tudi, če jih vključite v vsakdanja opravila, k Žurnal24 main
Kampiranje izkoristite za povezovanje družine in spoznavanje drug drugega. Da bo čimbolj zabavno, sledite petim nasvetom.

Pred odhodom na kampiranje si pripravite seznam potovalne lekarne, da ne boste česa pozabili. Ne pozabite se založiti z varovalnimi sredstvi proti mrčesu (zlasti komarjem in klopom), zaščitnimi pripravki pred soncem (kremo za sončenje in po njem, pokrivali, in če ste ob vodi, tudi majicami z UV-zaščito), pripomočki za zbijanje povišane telesne temperature in opremo za prvo pomoč. Če nosite kontaktne leče, ne pozabite na tekočino, da ne bo prva stvar, ko boste prišli na kampiranje, iskanje lekarne. V večini lekarn ponujajo priročno potovalno lekarno z izdelki, ki jih najpogosteje potrebujete na poti, zato morda razmislite tudi o tovrstnem paketu.

1. Opremite se z igrami

Ker boste imeli precej časa, vzemite s seboj družabne igre, športne rekvizite, kot so žoga in loparji za badminton, in druge pripomočke, s katerimi se boste zabavali.

2. Spoznavanje narave

Opremite se s knjigami o idejah za naravoslovce, s seboj imejte tudi pripomočke, kot je povečevalno steklo. Skupaj z otroki spoznavajte nove rastline in živali, ki jih seveda nato izpustite nazaj v naravo.

3. Otroci naj sodelujejo

Ne odrivajte otrok od dejavnosti za odrasle, kot je postavljanje šotora ali kuhanje. Raje jih vključite in zaposlite kot pomočnike ter medtem razlagajte, kaj počnete. S tem boste poglobili odnos, pa tudi otroci bodo navdušeni.

4. Pripovedujte zgodbe

Zvečer zakurite taborni ogenj – pri tem seveda pazite na varnost – in ob njem prebirajte ali še bolje pripovedujte zgodbe. Pozanimajte se o anekdotah o kraju, v katerem ste, in s pripovedovanjem predstavite lokalne znamenitosti, ki jih lahko nato med počitnicami tudi spoznate.

5. Raziskujte okolico

Bivanje le na enem mestu lahko hitro postane dolgočasno, zato ga popestrite z manjšimi izleti v bližnjo okolico. Opremite se z nahrbtniki in malico ter se odpravite raziskovat nove kraje ali pa morda na nočni pohod z lučkami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.