Magazin > Odnosi in prosti čas
14788 ogledov

Deset dni pozneje: Italijani posneli svarilo iz prihodnosti

italija Youtube
Tudi Olmo Parenti virusa ni jemal resno.

"S prijatelji smo se iz ljudi, ki virusa od samega začetka niso podcenjevali, delali norce,“ pravi mladi italijanski filmar Olmo Parenti, ki se je le nekaj dni pozneje zbudil v nočni mori.

Cela Italija je v karanteni, gospodarstvo je v krizi, število mrtvih se vsak dan veča, zdravniki so mnogokrat tisti, ki morajo odločiti, kdo bo živel in kdo umrl …  Parentiju in njegovim prijateljem je danes žal, da se COVID-19 podcenjevali in prispevali h katastrofi v državi. Ko so slišali, da se enako brezbrižno obnašajo tudi v drugih evropskih državah, je Parenti sklenil, da mora ukrepati. Prosi je Italijane, naj na podlagi tega, kar vedo danes, posnamejo nasvet, ki bi se ga morali držati pred 10 dnevi. Gre za svarilo iz prihodnosti.
Večini, ki je sodelovala, je danes žal, da se niso prej izolirali od drugih in ostali na svojih domovih. "To ni neko navadno sranje, kot si mislil,“ je povedal neki mladenič, neka ženska pa je dodala: „Najslabši možni scenarij? Točno to se bo zgodilo.“ "Ne norčuj se iz mame, ki ti pravi, da si nabavi maske. Pojdi in jih kupi, tepka,“ pa se je pokesala neka druga Italijanka. 

"Ta izkušnja nas je ponižala. Dobra stran napak pa je ta, da se lahko učimo tudi iz napak, ki so jih naredili drugi. Naučite se nekaj iz naših – situacije ne podcenjujte," pravi idejni vodja tega videa.

Komentarjev 1
  • fasader56 09:44 17.marec 2020.

    To pa je res nekaj novega,da Italijani PRIZNAJO , da so bedaki..........