Magazin > Odnosi in prosti čas
34 ogledov

Donald Trump: Ko bo izvedel za to pravilo, ne bo nikoli več na levi strani

Donald Trump
1/4
Profimedias
Če bi Donald Trump vedel, kaj pomeni, da je na levi strani med rokovanjem s politiki in predsedniki drugih držav, bi stopil na drugo stran.

Sociologija se ukvarja tudi s tem, kaj ljudem sporočamo s svojimi gestami in govorico telesa. Tudi rokovanje je zelo pomembno. Verjetno ste se že kdaj rokovali s človekom, ki vaše roke ni dovolj stisnil. Ali pa vas je sogovornik tako močno stisnil, da vas je dlan bolela še nekaj minut po stisku.

No, pri politikih ni pomembna le moč stiska roke. Pomembno je tudi, kam se politiki postavijo – na levo ali desno stran sogovornika. Sociologija govori o tem, da je tisti, ki je na desni strani svojega sogovornika vplivnejši oziroma, da je v premoči. S tem, ko se politik postavi na desno stran sogovornika, mu želi sporočiti, kdo je glavna 'faca' tega sestanka.

Tisti, ki fotoaparatom in kameram kažejo hrbtno stran dlani in rahlo obrnjeno na navzdol je tisti, ki "prevzema nadzor nad srečanjem", pišejo v knjigi The Definitive Book of Boy Language (knjiga o govorici telesa, op. a.). Vladimir Putin velja za enega od politikov, ki vedno poskrbi, da je na desni strani, da je vedno v 'premoči'. No, seveda se pri tem kdaj tudi Putin zmoti in se postavi na napačno stran. No, to je naredil ravno pri našem predsedniku države Borutu Pahorju ob njegovem zadnjem obisku Moskve.

Enako velja tudi v obratni smeri. Tisti, ki je na levi in kameram kaže notranji del dlani, kaže podrejenost in sogovorniku daje na znanje, da so odprti za kompromise.

Donald Trump pa je po zadnjih nekaj nekaj srečanjih očitno pokazal, da te sociološke teorije ne pozna, saj se je že nekajkrat postavil na levo stran in celo zelo odprto pokazal dlan svojemu sogovorniku in mu s tem pokazal, da je pripravljen na pogovor in sklepanje kompromisov.

 
Komentarjev 1
  • Lavdan 08:32 15.februar 2017.

    Pahorju bi morali levo roko privezati na hrbet, ker se ne zna rokovati z eno roko, ampak takoj še z levo lovi komolec, ramo ali še celo vrat sogovornika. Iz spoštovanja do gosta je ta praviloma na desni strani ...prikaži več in ne klamfajte neumnosti.