Magazin > Odnosi in prosti čas
6795 ogledov

Ganljivo pismo očeta bi morali prebrati vsi

Richard Pringle Facebook
Pismo žalujočega očeta bi morali prebrati vsi.

Richard Pringle je izgubil triletnega sina Hughieja, ki je ta svet prezgodaj zapustil zaradi krvavitve v možganih. Ob obletnici njegove smrti je 40-letnik sestavil seznam stvari, ki se jih je naučil od sinove smrti. Kot pravi, je z zapisom proslavljal sinovo življenje in vse, kar jim je v teh treh letih dal. "Poklonil nam je neverjetne spomine. Na meni je, da se tega večno spominjam,“ je izjavil Pringle.

"Deset stvari, ki sem si jih od sinove smrti naučil"
1. Poljubov in ljubezni ni nikoli preveč.
2. Vedno imaš čas. Ustavi se in se igraj, četudi le za minuto. Nič ni tako pomembno, da ne bi moglo počakati.
3. Posnemi čim več fotografij in videov. Morda bo to nekoč edino, kar ti je ostalo.
4. Ne zapravljaj denarja, ampak čas. Meniš, da šteje, kar zapraviš? Ne šteje! Skakaj v luže, pojdi na sprehod. Pojdi plavat v morje, zgradi kamp in se zabavaj. To je vse, česar si želijo. Ne spominjam se, kaj smo Hughieju kupili, se pa spominjam, kaj smo skupaj počeli.
5. Skupaj pojte pesmice. Moji najlepši spomini so, kako sedi na mojih ramenih ali poleg mene v avtu in pojeva najine najljubše pesmi.
6. Ceni preproste stvari. Noči, branje zgodbic, skupne večerje, lenobne nedelje. To najbolj pogrešam. Ne dovoli, da gredo takšni trenutki mimo tebe.
7. Osebe, ki jih imaš rad, vedno poljubi v slovo. Če pozabiš, se vrni in jih poljubi. Morda je to zadnja priložnost.
8. Iz dolgočasnih stvari naredi zabavne. Nakupovanje, vožnje, sprehodi do trgovine. Bodi otročji, pripoveduj šale, smej se in se zabavaj. Nanje ne glej kot na opravke. Življenje je prekratko, da se ne bi zabaval.
9. Piši dnevnik, v katerega si zapiši vse, s čimer te je otrok razveselil. Zabavne stvari, ki jih je izustil, prikupne stvari, ki jih je naredil. To smo začeli delati šele po sinovi smrti. Vsega sva se želela spomniti, sedaj to počneva za hčerko.
10. Če so vaši otroci z vami. Če jih lahko poljubite za lahko noč. Jih odpeljete v šolo in na univerzo. Če ste lahko priča njihovim porokam. Potem ste blagoslovljeni. Tega nikoli ne pozabite.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.