Magazin > Odnosi in prosti čas
1485 ogledov

Kaj bi morali v teh časih še posebej dobro očistiti

čiščenje Profimedia
Ste se že lotili spomladanskega čiščenja? Sedaj, ko razhaja koronavirus, pa je dobro, da smo na določene kotičke v našem domu še posebej pozorni.

Da si moramo sedaj pogosteje in predvsem bolj temeljito umivati roke, vemo že vsi. Pomembno pa je tudi, da v teh časih poleg rok redno razkužujemo še spodaj naštete stvari.

1. Daljinski upravljalnik
Pravijo, da je v hotelskih sobah daljinski upravljalnik bolj umazan od straniščne školjke. Čistilke jih namreč ne razkužujejo, čeprav bi jih morale. To svetujemo tudi vam, in to ne le v času Covid-19.

2. Računalnik, mobilni telefon
Še zlasti sedaj, ko moramo ostati doma, se veliko igramo z mobilnimi telefoni in računalniki. Ne pozabite kdaj pa kdaj obrisati tipkovnice in miške, mobilnik pa razkužiti z zato primernimi razkužili. Strokovnjaki svetujejo, da vse naprave pred tem ugasnemo.

3. Ročaji torbic, denarnice
Torbice, še zlasti tiste, ki jih veliko nosite, je treba redno čistiti. Razkužite vsaj ročaje in zadrge. Priporočljivo je tudi, da z dezinfekcijsko krpico dobro obrišete tudi denarnico, ko se vrnete iz trgovine. 

4. Kljuke na vratih in oknih ter stikala za luč
Tudi če si redno umivamo roke, se na kljukah in stikalih nabirajo prah in bakterije. Redno očistite vsaj stikalo in kljuko na vhodnih vratih.

5. Leče za oči
Preden si leče vstavite v oči (in tudi takrat, ko si jih nameravate odstraniti iz oči), si temeljito operite roke, nato pa si jih po možnosti še razkužite. Več časa je treba v tem obdobju nameniti tudi čiščenju leč. Sledite navodilom proizvajalca. Ko očistite prvo lečo, si umijte roke. Šele nato očistite drugo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.