Magazin > Odnosi in prosti čas
1340 ogledov

Naša revija Gloss razburila, sledilo je opravičilo in razlaga

gloss Facebook
"Pri reviji Gloss ostro obsojamo rasizem kot tudi vse oblike diskriminacije."

Naslovnico junijske številke revije Gloss krasi manekenka Olivia Sang, še bolj od njenega ljubkega obraza pa v oči pade napis na naslovnici - #Alllivesmatter (vsa življenja so pomembna, op. avt.) - slogan, ki velja za kritiko gibanja #Blacklivesmatter, ki je sicer nastalo že leta 2013, ko je bil George Zimmerman, obtožen umora temnopoltega najstnika, oproščen, letos pa se o njem po vsem svetu govori zaradi smrti Georgea Floyda, ki je bil žrtev policijskega nasilja.

Na revijo so po objavi naslovnice letele kritike. "Neprimerno in nespoštljivo do bralcev“, "grozljiva nerazgledanost“, sta le dva ogorčena odziva spletnih komentatorjev.

Revija Gloss se je na kritike odzvala: "Pri reviji Gloss ostro obsojamo rasizem kot tudi vse oblike diskriminacije. Verjamemo, da imamo vsi ljudje na tem planetu pravico do enake obravnave in spoštovanja ne glede na barvo, narodnost, veroizpoved, spol, starost ali spolno usmerjenost. V luči nesprejemljivih primerov brutalnosti zoper temnopolte prebivalce v Ameriki in v podporo gibanju Black lives matter ter v podporo vsem ostalim gibanjem, ki se po svetu borijo proti rasizmu in vsem oblikam diskriminacije, smo na junijski naslovnici objavili napis #alllivesmatter.  Slednji zapis v ničemer ter v nobenem primeru ne izraža  prepričanj in stališči posameznikov in skupin, ki so to v svojem bistvu človekoljubno besedno zvezo zlorabili kot kritiko gibanja Black lives matter. Vsem, ki jih je napis na naslovnici kakorkoli prizadel, se iskreno opravičujemo, še posebej pa našem čudovitem obrazu z naslovnice Olivii Sang ter njeni skupnosti.“

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.