Magazin > Odnosi in prosti čas
91 ogledov

Poklici, ki privlačijo psihopate

sef zaposlena
1/20
Shutterstock
V katerih poklicih boste srečali največ psihopatov in katerih poklicev se izogibajo.

Kevin Dutton je sestavil seznam poklicev, ki privlačijo osebe, ki jih označujemo z besedo psihopati. Pri tem poudarja, da pri psihopatih ne gre nujno za morilce, ampak ljudi, ki niso zmožni empatije ali se poistovetiti z drugimi. "Številne psihopatske lastnosti so v resnici pogostejše pri ljudeh na vodilnih položajih kot pa pri kriminalcih. Gre za atribute kot so egocentričnost, površinski šarm in sposobnost prepričevanja," pravi Dutton, ki je o tej temi napisal knjigo The Wisdom of Psychopaths: What Saints, Spies, and Serial Killers Can Teach Us About Success (Modrost psihopatov: Kaj nas o uspehu lahko naučijo svetniki, vohuni in serijski morilci).

V zgornji galeriji si lahko ogledate, kateri poklici najbolj privlačijo psihopate oziroma v katerih poklicih jih je največ in v katerih najmanj. Kot boste videli, se psihopati vidijo v službah, v katerih lahko izvajajo moč nad drugimi. Poklici, kjer bi se morali veliko ukvarjati  z ljudmi in njihovimi čustvi, jih ne privlačijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.