Magazin > Odnosi in prosti čas
2579 ogledov

Raziskava: S tem ženske vplivajo na moške

Par Profimedias
Dolgo časa je veljalo prepričanje, da so moški izključno vizualna bitja, izsledki najnovejše raziskave, objavljene v časopis "Physiology & Behavior", pa vendarle dokazujejo, da je tudi ženski glas tisti, ki ima še kako velik vpliv.

Ne le, da je ženski glas moškemu všečen ali ne, ima celo tolikšno moč, da izzove ježenje kože in hitrejše bitje srca.

Ameriški strokovnjaki so ravno tako ugotovili, da je stopnja privlačnosti ženskega glasu za moške odvisna od tega, v kateri fazi menstrualnega ciklusa se nahaja.

Hormonske spremembe v času ovulacije imajo vpliv na ženski glas, ki v tem času postane za spoznanje nižji in globlji, kar pri moških izzove pozitivno reakcijo. Ne le pri moških, tudi pri ženskah.

Po le petih sekundah poslušanja ženskega glasu v najbolj plodnih dneh menstrualnega ciklusa, električna aktivnost na koži moškega lahko naraste celo za 20 odstotkov, srčni utrip pa se poviša za pet odstotkov.

Sposobnost žensk, da prepoznajo, kdaj so njihovi najbolj plodni dnevi v mesecu, jim da torej dvojno korist. V tem času lahko najbolj vplivajo ne le na svojega partnerja, pač pa tudi na ostale moške v okolici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.