Magazin > Odnosi in prosti čas
7608 ogledov

Starši z njeno sliko strašili otroke

melissa blake Instagram
Neverjetno nesramni izziv na TikToku.

Po TikToku se širi izziv Novi učitelj, pri katerem starši svojim otrokom kažejo fotografije invalidov, odziv otrok, ki se mnogokrat prestrašijo, pa objavijo na družbenem omrežju.

Ena od žrtev tega izziva je tudi novinarka in aktivistka za pravice invalidov, Melissa Blake, ki se je z odprtim pismom obrnila na javnost. Pravi, da se je zaradi svojega dela prisiljena izpostavljati v javnosti, zaradi česar je vseskozi tarča žalitev. "Rodila sem se s  Freeman-Sheldon sindromom, genetsko kostno in mišično motnjo. Ker sem drugačna, so me ljudje označili za nagnusno, rekli so tudi, da bi mi bilo treba prepovedati objavo svojih fotografij,“ je zapisala in dodala, da bi se morali odrasli, ki so sodelovali pri tem izzivu, sramovati. "Za to ni opravičila. Svoje otroke bi morali učiti, kako škodljive in boleče so takšne šale, ne pa se smejati odzivu otroka, ko pogleda invalida. Živimo v družbi, v kateri velja, da so ljudje, ki so drugačni, grdi in groteskni. To nas učijo že od malih nog. Samo pomislite, koliko Disneyjevih negativcev ima neko vrsto invalidnosti.“

Izziv je opazila tudi znana aktivistka Lizzie Velasquez. "Če imate otroka, ga ne učite, da se boji nekoga, ki ni videti tako kot on. Prosim. Učenje empatije in prijaznosti se začne doma,“ je zapisala ob videu, v katerem je neka mama z njeno fotografijo poskušala šokirati sina. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lizzie Velasquez (@littlelizziev) on

Blake je sicer še dejala, da se ji smilijo tudi otroci in da ne more verjeti, da se nekateri starši smejijo strahu svojih otrok, ki jih s takšnimi objavami ponižujejo. "Sanjam o dnevu, ko bodo imeli obraze, kot je moj, za normalnega,“ je še dejala.

Ne zamudi 5. dela šova JOONGLAA STAR!

Komentarjev 1
  • Avatar ovca
    ovca 11:58 21.september 2020.

    Katastrofa. Namesto, da bi bili starši veseli, da imajo zdravega otroka, se drznejo iz drugačnih delati norca? To je zgled, ki ga dajejo svojim potomcem? Mene bi bilo iz dna duše SRAM! Upam, da nekoč to dojamejo tudi najbolj butasti ...prikaži več (jp, butalstvo se žal takoj ne opazi - in, da ne bo pomote, ni namenjeno tistim, ki jih je žal, življenje bolezensko oškodovalo za normalno delujoče možgane)....