Magazin > Odnosi in prosti čas
787 ogledov

Ste si izbrali pravi poklic?

astrologija Shutterstock
Vodnarji so rojeni izumitelji, kozorogi menedžerji, levi pa direktorji. Preverite, ali ste si izbrali poklic, ki ustreza potencialom vašega astrološkega znamenja.

Oven
So polni energije in navdušenja, tekmovalni in trmasti. So fantastični promotorji, zato jih pogostokrat privlačijo poklici, ki so povezani z odnosi z javnostmi ali oglaševanjem. V tem znamenju so velikokrat rojeni tudi policisti in gasilci, saj gre za najbolj pogumno znamenje zodiaka. Najprimernejši poklici zanje so: podjetnik, vojak, reševalec, delo na področju politike, televizije ali rekreacije.

Bik
Biki so garači, ki jih privlačijo stabilni poklici. So odločni, potrpežljivi, odkriti, metodični in vedno pomemben del delovne skupine. Nanje se namreč lahko vedno zanesete. Obožujejo lepe stvari, kot so rože, nakit, radi pa delajo tudi s hrano. Znani so tudi po svojem čistem in jasnem glasu, zato je mnogo voditeljev rojenih prav v tem znamenju. Najprimernejši poklici zanje so: računovodja, učitelj, inženir, odvetnik, oblikovalec, kuhar, krajinski arhitekt.

Dvojčka
Dvojčki so srečni v službah, ki jih intelektualno stimulira. Odlično se znajdejo v stresnih situacijah, rutina pa jih uničuje. Delo na terenu je zanje idealno. Radi se družijo in potujejo. Najprimernejši poklici zanje so: borzni posrednik, delo v centrali za tehnično pomoč, učitelj, arhitekt, reševalec, strojnik.

Rak
Raki radi delajo z ljudmi. Uživajo, kadar lahko komu pomagajo ali jih negujejo. To pa ne pomeni, da je zanje primerno le delo z otroki ali živalmi. Raki so odlični šefi oziroma vodstveni delavci, saj z lahkoto opravljajo več stvari naenkrat. Radi dajejo nasvete in rešujejo težave. Najprimernejši poklici zanje so: vrtnar, socialni delavec, vzgojitelj, humanitarni delavec, odvetnik, učitelj, direktor, vojak.

Lev
Levi ne poznajo strahu. So neodvisni in znajo navdušiti množice. Najbolje se znajdejo na položajih, kjer so v središču pozornosti. Z njimi je včasih težko delati, a s svojim šarmom se znajo sodelavcem hitro odkupiti. So rojene vodje. Najprimernejši poklici zanje so: direktor, delo v šovbiznisu, vodič, nepremičninar, oblikovalec pohištva, modni oblikovalec, delo v vladi, tržnik.

Devica
Device so znane po svoji natančnosti, zato so zanje idealni poklici, kjer šteje vsaka podrobnost. Imajo odličen spomin, so mojstri abstraktnega razmišljanja in zelo urejeni. Pravijo, da device privlačijo denar in da so zelo uspešne v poklicih, kjer se dajejo napitnine. So tudi dobri pisci in raziskovalci. Ker so ponavadi dobre volje, ljudje z njimi zelo radi delajo. Jeziki so njihov fetiš. Najprimernejši poklici zanje so: novinar/urednik, učitelj, kritik, tehnik, prevajalec, detektiv, statistik.

Tehtnica
Kaj bi brez tehtnic?! So lepi, šarmantni, graciozni in zabavni. Zaradi njihove kooperativne narave so fantastični ambasadorji in vodje. Radi imajo ljudi, saj so zelo družabni. Privlači jih umetnost in obožujejo stik z množicami. Najprimernejši poklici zanje so: diplomat, plesalec, tržnik/prodajalec, voditelj, nadzornik, potovalni agent, pogajalec.

Škorpijon
Obožujejo napetost. Kadar se je treba osredotočiti na pomembno stvar, z lahkoto odmislijo svet okoli sebe. Znani so po svoji radovednosti, obožujejo pa vse, kar je ovito v tančico skrivnosti. Imajo zelo dobro razvito intuicijo. Najprimernejši poklici zanje so: detektiv, odvetnik, učitelj, znanstvenik, kirurg, zdravnik.

Strelec
Strelci so etični, polni energije in obožujejo filozofijo. Ker znajo hitro sprejeti odločitve in so pošteni, so zelo dobri šefi. Mnoge privlači duhovnost, zato se odločajo za poklice, ki so povezane z naravo, živalmi ali vero. Radi potujejo. Rutina jih uničuje. Najprimernejši poklici zanje so: duhovnik, trener živali, urednik, predstavnik za odnose z javnostmi, trener, delo, ki je povezano s potovanji.

Kozorog
So zelo ambiciozni in obožujejo izzive. Zelo so odgovorni in odločni. Storili bodo vse, da dosežejo svoj cilj. So strogi šefi. Postavili bodo pravila, ki se jih morajo vsi držati. So deloholiki. Najprimernejši poklici zanje so: menedžer, administrator, urednik, bankir, računalničar, znanstvenik.

Vodnar
Največji dobrodelniki zodiaka. Blizu so jim avantgardne ideje. Zelo so radovedni, obožujejo pustolovščine in nekonvencionalno delo. Zavzemajo se za svobodo. Rutina jih ubija. Če potrebujete sveže ideje, pokličete osebo, ki je rojena v tem znamenju. Najprimernejši poklici zanje so: znanstvenik, glasbenik, oblikovalec, izumitelj, biološki kmetovalec.

Ribi
To znamenje je kreativno, intuitivno in strastno. So mojstri tradicionalne umetnosti (glasba, ples, fotografija). Mnogo astrologov in vedeževalcev je rojenih v tem znamenju. Najprimernejši poklici zanje so: umetnik, medicinska sestra, filantrop, veterinar, psiholog.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.