Magazin > Odnosi in prosti čas
11312 ogledov

Tako bodo vaše brisače spet mehke

kopalnica, brisače Žurnal24 main
Brisače postanejo trde zaradi pranja na višjih temperaturah.

Občutek, ko se po vroči kopeli ali tuširanju ovijemo v novo mehko brisačo, je tako lep, da ga je težko opisati. Veselje pa na žalost ne traja dolgo, saj brisače že po nekaj pranjih pri visokih temperaturah brisače postanejo grobe in trde. 

Obstaja rešitev. Brisače kdaj pa kdaj posušite v sušilnem stroju. Pri tem pazite, da stroja ne napolnite do konca. Preden mokre brisače položite v sušilni stroj, jih dobro otresite. 

Obstaja pa še en trik. V predal za pralni prašek vsujte mešanico, ki je sestavljena iz ene skodelice kisa, polovico skodelice sode bikarobone in vroče vode. Stroj nastavite na pranje na 60 stopinjah. Ko je boben poln vode, ustavite pranje in pustite, da se brisače nekaj časa namakajo. Po 15 minutah spet zaženite program. Brisač ne smete sušiti na radiatorju.

Bodite pozorni tudi na količino praška, saj se ta iz brisač težko izpere. Dodajte ga točno toliko, kot ga na kilogram perila potrebujete.

Komentarjev 4
  • Avatar Zala
    Zala 01:49 28.oktober 2018.

    Kis in prašek ne gresta skupaj. Baza in kislina. Pisec članka je šprical kemijo. Pralna soda in prašek, ob izpiranju alkoholni kis. Najboljšega in najcenejšega (€0,65/1,5l) za te namene dobite v Leclercu.

  • Boris 18:26 27.oktober 2018.

    Moja ma rada trde ...