Magazin > Odnosi in prosti čas
62 ogledov

Tekmovalci Gostilne išče šefa svetujejo

Prazen krožnik Shutterstock
Če še ne veste, kaj bi zvečer dali na krožnik, vam ponujamo tri predloge tekmovalcev iz zadnje sezone Gostilna išče šefa.

Medtem ko imajo nekateri silvestrski jedilnik že do potankosti izdelan, se drugi zanj odločijo zadnji hip. Slednjim so pri tem lahko v pomoč predlogi, ki ju ponujajo trije tekmovalci zadnje sezone Gostilna išče šefa. 

Kruhov narastek z gobami

"Začel bi z zelenjavno kremno juho," pravi zmagovalec šova Valerio Lutman. "Nato bi pripravil meso, ki bi mu za prilogo dal kruhov narastek z gobami. To je enostavna jed, za katero imamo ponavadi sestavine zmeraj doma, pa še dobro je povrhu."

Za sladico bi izbral preverjeno varianto, in sicer palačinke. "Mogoče bi jih naredil malo drugače in dal vanje sadje in jih malo zaflambiral." 

Že danes sarme za jutri

"Pogledal bi, kaj je v hladilniku,“ pravi Marko Gorela, ki pa bi najverjetneje vztrajal pri svojih raviolih, s katerimi vedno navduši. "So dovolj nasitni in v njih se da uživati. Manjkati ne bi smela niti kakšna rezina pršuta in vložene olive. Nekaj preprostega, a še vedno z ekstremnimi okusi, s katerimi bi zagotovo presenetil svoje goste.“ 

Več pozornosti kot današnji večerji pa bi sam zagotovo dal jutrišnjemu kosilu. "Zagotovo bi se najprej lotil sarm za jutrišnji dan. Tako bodo lepo odstale, jutri pa se jih samo lepo pogreje in pomaže,“ zaključuje.

Sladica obvezno s cimetom in čokolado

Anže Oblak najprej poudari, da je treba vzeti sestavine, ki so posamezniku najbolj pri srcu. "Spomniti se je treba, kaj imaš najraje in delati iz te osnove,“ svetuje. Odločil bi se za pripravo treh jedi, za kar bi si vzel približno uro in pol časa. "Naredil bi dobro zelenjavno juho, za katero rabiš deset minut. Za glavno jed bi popekel kakšen ramstek in dodal popečeno zelenjavo, s katero ne moreš zgrešiti. Poleg bi seveda dodal še popečen krompir. Za sladico pa brez čokolade, cimeta in jabolka pri meni ne bi šlo.“ 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.