Magazin > Odnosi in prosti čas
2567 ogledov

V tem mesecu se Slovenci intenzivno predajmo strastem

Analni seks Profimedias
Na ta dan ima rojstni dan največ prebivalcev Slovenije, kar pomeni tudi …

1. januarja ima rojstni dan največ prebivalcev Slovenije, to je kar 7.522. Na drugem mestu po številu rojstev je 1. oktober. Po številu rojstev izstopajo še dnevi v zadnji tretjini septembra, dnevi, ki so od božično-novoletnih praznikov oddaljeni približno devet mesecev. 

Sta marec in april med rjuhami najbolj vroča meseca?

1. januarja je dan, ko ima največ Slovencev rojstni dan. Kot piše Statistični urad Republike Slovenije, pa  je dan prej, na silvestrovo, rojenih najmanj prebivalcev Slovenije (4.731), če izvzamemo 29. februar. Številčno razmerje med prebivalci, ki imajo rojstni dan 1. januarja in 31. decembra, je 1,6 : 1. Med nobenima drugima dnevoma v letu ni tolikšne razlike v številu rojstev na posamezen dan. Sklepamo torej lahko, da se z zgodno pomladjo ne prebudi le narava, temveč tudi naša spolna sla.

seks Magazin Iz prve roke: Izpovedi poročenih moških o tem, zakaj varajo  

"Oba podatka sta deloma – to velja predvsem za starejše prebivalce – posledica navade iz časa, ko so se otroci večinoma rojevali doma. Številni starši otrok, ki so se rodili na zadnji dan (ali zadnje dni) v letu, so namreč pri prijavi rojstva navedli kot datum otrokovega rojstva 1. januar. Tako so ravnali iz čisto 'pragmatičnih' razlogov: vedeli so, da so s tem otroka formalno 'pomladili' za eno leto in da ga bodo zato lahko dlje časa zadržali doma, saj bo začel hoditi v šolo leto pozneje; predvsem je bilo to pomembno za fante, ker so šli tako lahko leto pozneje k vojakom. Po letu 1970, ko se je že 96 % otrok rodilo v porodnišnici in se je s tem možnost prijave nepravega datuma rojstva zelo zmanjšala, sta se števili prebivalcev, rojenih na 1. januar in 31. december, približno izenačili. Umetno prestavljanje datuma rojstva, predvsem dečkov, na 1. januar, je imelo še eno posledico: navidezno je porušilo naravno številčno razmerje med spoloma. Biološko se namreč rodi skoraj vedno nekaj več dečkov kot deklic; v nekaterih letih pa se je v decembru po uradno prikazanih podatkih (ki se kot taki tudi uporabljajo) rodilo več deklic (čeprav se jih v resnici ni)," poroča SURS.

V zadnjih desetih letih se je število prebivalcev, rojenih na 1. januar, zmanjšalo za 250, število prebivalcev, rojenih na 31. december, pa povečalo za več kot 100.
Spolnost Magazin To so tri najpogostejša vprašanja o spolnosti

Tudi konec decembra je zelo "vroč" čas v letu

Na drugem mestu po številu rojstev je 1. oktober. Na ta dan rojstni dan praznuje 6.375 prebivalcev Slovenije. Po številu rojstev pa izstopajo tudi dnevi v zadnji tretjini septembra, torej dnevi po približno devetih mesecih od božično-novoletnih praznikov. Takrat praznuje rojstni dan od 6.100 do 6.200 prebivalcev dnevno. Kar pomeni, da je med slovenskimi rjuhami vroče tudi med prazniki!

Rojstva | Avtor: SURS SURS

 

Komentarjev 1
  • Maya_Cawthorn 16:04 28.december 2018.

    Jaz sem enostavno vsak teden $ 7546 do $ 9284 samo s tem preprosto delo od doma. Prejšnji mesec sem dobil $ 29746 iz tega dela. Neverjetno in enostavno delati in redni dohodek je neverjeten. Predlagam vam, da se zdaj ...prikaži več vključite v to službo kot delovni čas in zaslužite več kot polni delovni čas, tako da sledite tej p0vezavi. Vso srečo .... ....... >>>>>>> http://www.Internet43.Com

Sorodne novice