Magazin
53 ogledov

Odprtje letne sezone dobrot

Oljčno olje bo ena od zvezd Praznika cvetja, vina in oljčnega olja v Ankaranu. ( Žurnal24 main
Če še nimate ideje, kam konec tedna, se lahko odpravite na Praznik cvetja, vina in oljčnega olja v Ankaran ali/in v osmico.

Z dvodnevnim Praznikom cvetja, vina in oljčnega olja, na katerem bo 40 razstavljalcev iz slovenske in hrvaške Istre ter Italije predstavilo svoje domače dobrote, se "za naš kraj odpira letna sezona", pojasnjuje Ada Marija Butinar, vodja projekta pri Turističnem društvu Ankaran. Poleg cvetja, vina in oljčnega olja bodo jutri in v ponedeljek od 10. do 19. ure na stojnicah v Hotelu Adria Convent in na njegovih vrtovih na ogled in na prodaj še med, "zlati istrski gomolji" tartufi, siri in začimbe.

Deset dni pršuta in vina
Če si boste omislili podaljšane velikonočne praznike in bi jih radi preživeli v primorskem ozračju, lahko do 2. maja obiščete tudi osmici Jakomin in Abram-Žerjal. Prvo pripravljajo na Turistični kmetiji Jakomin v vasici Kubed v bližini Črnega Kala (na cesti Rižana–Gračišče), kjer boste med drugim lahko pokusili domač pršut, panceto, vratovino in salamo, po istrsko pripravljen bakala (polenovko), domač kruh, divje šparglje v različnih kombinacijah, joto in bobiče (tradicionalno koruzno mineštro). Vinske radosti pa bodo v znamenju refoška in malvazije. Na Turistični kmetiji Abram-Žerjal, ki je v vasici Sveto v bližini Komna na Krasu, se obiskovalcem zaradi vožnje domov ob domačem teranu ne bo treba "držati nazaj", saj ponujajo tudi prenočišča. Nočitev z zajtrkom stane 23 evrov na osebo, če se boste zadržali več kot dve noči, pa bo tri evre ceneje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.