Magazin
27 ogledov

Osvežitev z vetrom

Kos, Grčija Shutterstock
Otok blaženih. Domovina očeta moderne medicine Hipokrata in lepotilno zatočišče faraonke Kleopatre. Po zabavo v mesto Kos, po sprostitev pa v ribiške vasice.

V Grčiji, eni od najbolj priljubljenih poletnih destinacij, se temperature gibljejo okoli 30 stopinj Celzija, medtem ko za otok Kos velja, da ima prijetno podnebje – severozahodni veter, imenovan metemi, namreč ves čas hladi ozračje, zaradi česar so prijetne tudi noči.

Za raziskovanje otoka najemite skuter, glavno mesto Kos pa slovi kot kolesarjem prijazno; pravijo mu kar mesto koles. Kolesarji se v mestu hladijo v sencah platan, tudi pod tam najznamenitejšo, 600-letno, pod katero je predaval oče moderne medicine Hipokrat. Kos velja za eno od najsimpatičnejših grških mest, kjer lahko brskate po številnih trgovinicah, se okrepčate v kateri od številnih tavern ali preplešete noč.

Za umik od mestnega vrveža pa se lahko odpravite v katero od idiličnih vasic, ki so se iz ribiških razvile v živahne turistične kraje, a vam še vedno ponudijo
sveže ribe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.