Magazin
75 ogledov

Parada bikink za Guinnessov rekord

kopalke Shutterstock
V Portorožu bodo 10. avgusta priredili Parado bikink, s katero se želijo vpisati v Guinnessovo knjigo rekordov.

Da podrejo dosedanji rekord, potrebujejo okoli 1.100 žensk, ki se bodo v dvodelnih kopalkah sprehodile po portoroški plaži. Označena pot bo dolga 1,6 kilometra, poroča STA.

Lanski Guinnessov rekord je bil dosežen na Kitajskem, ko se je v mestu Huludao v bikinkah sprehodilo 1.085 žensk, starih od šest do 60 let.

V Sloveniji bo takšna parada potekala prvič. "Namen je, da organiziramo zabaven, lep poleten dan in da Slovenija kot majhna država pride v Guinnessovo knjigo rekordov," je povedala ena od organizatork dogodka Mateja Kefer. "Sodelujejo lahko vsa dekleta, kreativke, žurerke, mamice, stare mame, pač vse, ki se želijo zapisati v zgodovino," je dodala.

Parada bikink ima tudi humanitarno noto, saj bo del sponzoriranih sredstev namenjenih Društvu za cistično fibrozo Slovenije, ki zbira sredstva za terapije in drugo pomoč obolelim za to genetsko boleznijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.