Magazin
32 ogledov

Pika vabi na karneval

karneval Arhiv organizatorja
Otroci ste lahko konec tedna grafiki ali oblikovalski detektivi.

Konec tedna bodo v Ljubljani tudi otroci našli marsikaj za zamotiti se. Danes ob 10.30 v Narodnem muzeju Slovenije pripravljajo Malo šolo grafike, na kateri bodo otroci pod vodstvom akademske slikarke tiskali linorez po poenostavljenih manierističnih motivih z razstave. Otroci se bodo lahko preizkusili tudi v igri črni peter ter prek kart z manierističnimi motivi spoznali mitološke in svetopisemske zgodbe ter zgodovinske dogodke, upodobljene na eksponatih.
Pol ure pozneje bo najmlajše v Kavarni Sputnik na Viču zabavala Pika Nogavička, ki jim bo predstavila barvit svet pustnega rajanja na brazilskem karnevalu ter jim pomagala izdelati pisana krilca in škatlice iz kavnih zrn.

Kako je indijanček dobil ime

V Muzeju za arhitekturo in oblikovanje, ki domuje v gradu Fužine, pa jutri ob 11. uri pripravljajo delavnico Oblikovalski detektivi. Med drugim boste odkrivali, zakaj se prvi sklopljivi stol Nika Kralja imenuje indijanček, kaj imata skupnega Alfred Nobel in vezana plošča, kaj je prinesla ideja luknanja pri izdelavi slovitega stola rex ter kaj povezuje komarja, stol in letalo.



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.