Magazin
40 ogledov

Počitniške dejavnosti za otroke

otrok Shutterstock
Poleg prazničnih delavnic bo med počitnicami na voljo tudi veliko drugačne zabave.

Ponudba dejavnosti za najmlajše bo med prihajajočimi počitnicami zelo pestra. Tudi če ste že siti izdelovanja božičnih okraskov in obiskov dobrih mož, je na srečo na voljo še veliko drugih stvari, ki niso povezane s prazniki, a bodo kljub temu (ali prav zato) za najmlajše zelo zanimive. Predstavljamo vam jih le nekaj.

V duhu eksperimentov

Ljubljanska Hiša eksperimentov, v kateri lahko otroci na zabaven način spoznajo znanost, bo dejavna tudi med prazniki. Prve dogodivščine bodo na sporedu že ta konec tedna, sicer pa bo Hiša eksperimentov med počitnicami odprta vsako soboto in nedeljo med 11. in 19. uro ter v četrtek, 27., in v petek, 28. decembra, med 11. in 19. uro. Za vstopnino v Hišo eksperimentov boste odšteli pet evrov. Več na spletni strani H-e.si.

Kegljanje in badminton

V Celju bodo od srede, 26., do petka, 28. decembra, organizirane brezplačne športne dejavnosti za otroke. Izbirali boste lahko med plavanjem, drsanjem, kegljanjem, badmintonom, malim nogometom in aerobiko. Podrobnejše informacije o dogodku vas čakajo na spletni strani Moc.celje.si.

Pošastomanija

Za vse male genije, ki se navdušujejo nad matematiko, so v zavodu Mathema pripravili delavnico iz logike, imenovano Pošastomanija. Primerna je za otroke od 1. do 4. razreda osnovne šole, odvila pa se bo v četrtek, 27. decembra, ob 17. uri v Knjižnici Bežigrad v Ljubljani.

Zveza prijateljev mladine (ZPM) Slovenije bo med počitnicami na več lokacijah po Sloveniji organizirala zanimive brezplačne delavnice. V Mariboru bodo otroci lahko izdelali ptičje krmilnice iz lesa in odpadnih plastenk za ptičke ter umetniške podstavke za svečke, v Kopru se bosta odvili likovni delavnici, v Idriji pa si boste lahko ogledali gledališko predstavo. Pri vaši lokalni ZPM se pozanimajte, kaj so za vaše najmlaše pripravili v veselem decembru.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.