Magazin
15 ogledov

Pogledi požirajo Tarčo

Žurnal24 main
Težko se je ne čuditi programskim potezam nacionalke in verjeti, da se zaveda, kaj dela.

Ob vsem pompu zaradi nove oddaje na TVS Pogledi Slovenije je ponedeljkova Tarča zadela nekam v male možgane: a to še obstaja? V minianketi sem ugotovila, da nihče ne ve, kdaj je ta oddaja sploh na sporedu, kar pa ni čudno, saj jih je bilo letos vsega skupaj menda le pet. "Naslednjič se spet vidimo oktobra," je Lidija Hren navrgla na koncu naporne debate o davku na nepremičnine. Zaradi Pogledov in posledičnega premika Tednika je Tarča nekako izvisela in bojim se, da bo vtis, kako Hrenova enkrat na mesec ali dva sproducira nekaj, kar Uroš Slak enkrat na teden, neizogiben. Koncepta oddaj sta pač dovolj podobna: neka tema, soočenje gostov z različnimi stališči in novinarski prispevki.

Trenja. Pogledi so pa itak čista Trenja. Kar ni nujno slabo, mnogi s(m)o jih pogrešali, je pa bedasto, da so pri promociji Pogledov od te primerjave tako bežali. Kot da bi to lahko skrili s, kako naj rečem, svojstveno sceno (tiste lesene štange v ozadju so me res zaposlile, toliko pa spet ne). Janez Janša in Patria – idealna tema za premierni četrtkov prikaz, kako oddaja ne bo "infotainment", ki ga Slak noče več delati. Kar bo najbrž edina razlika: nič več lahkotnosti in drugorazrednih estradnikov, ki jim na Pop TV ni mogel reči ne. Če bo to držalo, seveda.

Zabavno pa se je spomniti Jonasovega Milijonarja, ki ga je TVS začela predvajati davno po tem, ko se je na Pop TV izpel, in to v terminu, ko so bila na komercialki Trenja ... Ni dolgo trajalo. In z nekaj zlobe se sprašujem, čez koliko let nam bo TVS namesto Maria (na primer) servirala kake talente.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.