Magazin
3112 ogledov

Pomagala sestri in postala tarča kritik

Dojenje Profimedia
Lisa McAloon je pred kratkim rodila sina Calluma. Ko ji je zmanjkalo mleka, je bil malček še vedno lačen, zato ga je dala v dojenje svoji sestri Janelle.

Mnogi so mater štirih otrok Janelle McAloon kritizirali, ker doji svojega nečaka, ker je njeni sestri zmanjkalo mleka. Ona pravi, da je to povsem naravno, in, da ni nič drugega kot le hranilna snov za dojenčka. Vsakdo ima pravico do svojega mnenja, ali naj dojenčke doji ali ne, a odločitev ali naj njen otrok dobi mleko iz stekleničke od nje ali od katere druge, zgolj in samo materina.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Janelle McAloon | Nellesworld (@janellemcaloon)

Janelle je prosila svojo sestro za pomoč, da je lahko nahranila svojega dojenčka. Svojo pozitivno izkušnjo je delila na spletu. 

Trenutek je zdaj ovekovečen. Številni spremljevalci na socialnih omrežjih so izrazili precej močna mnenja glede deljenja mleka.

"Za svojega nečaka storim vse," pravi Janelle.

Tudi druge ženske imajo podobne izkušnje

Objava je pritegnila okoli deset milijonov ogledov in spodbudila druge matere, da delijo svoje izkušnje z dojenjem.

"Sestra mi je pomagala, ker sama nisem imela dovolj mleka za dvojčke. To mi je všeč," je izjavila ena izmed mamic.

Druga se je strinjala z njo in pojasnila, da je imela premajhno zalogo mleka, ko je rodila svojega dojenčka, zato ji je sestra posodila nekaj svojega. To je šokiralo njene prijatelje.

"Nisem mogla verjeti, da me obsojajo zaradi česa takega. Oni bi z veseljem pili predelano mleko krave, a nekaj dodatnega sestrinega mleka je gnusno?" se sprašuje.

Prvič mama PROMO Uporabno To morate vedeti vse novopečene mamice

Nekateri so rekli, da je bila njihova prva reakcija morda malo prehitra, a so slej ko prej prišli do podobne ideje.

"Ne bom lagala. Najprej sem bila šokirana, nato pa sem se vprašala, zakaj bi me to motilo? Nahrani dojenčka. Samo to je pomembno," je komentirala ena izmed žensk.

Nekateri ljudje so sestri pohvalili, a priznali, da sami tega ne bi mogli storiti, saj bi bili ljubosumni na razmerje med lastnim otrokom in drugo materjo.

Mnogo žensk je branilo sestre pred tistimi, ki so se zgražali in jih oklicali za "čudne". Pojasnile so, da so dojilje že desetletja nekaj popolnoma običajnega.

To ne bi smelo biti čudno

V videu Janelle pojasnjuje, zakaj njeno dojenje nečaka ni nenavadno.

"Sestra je ravno končala z dojenjem, a dojenček je bil še kar lačen, še je hotel piti mleko, medtem ko ji ga je že zmanjkalo. Rekla sem: 'Daj ga meni, ga bom jaz nahranila zate.'" Janelle dodaja, da tega ne počne vsak dan, a da vendarle po potrebi pomaga svoji sestri, saj ve, da bi ona storila enako.

"Ne sme biti čudno. Ni nič drugega kot mleko in hranilo za dojenčka," zaključuje.

žalost, depresija PROMO Uporabno Takšna je lahko realnost ženske po porodu
Komentarjev 1
  • Boschtjan Zupanchich 22:12 20.avgust 2022.

    Če je zdrava, in če uživa Zdravo hrano, ter je brez Stresa, potem lahko doji katerakoli ženska , če le ni nevoščljivosti vmes, oziroma, če je dovolj Ljubezni med sestrama, potem sploh Ni nobeneega problema. Če pa je karkoli od ...prikaži več tega, potem pa že ni dobro iti v to .