Magazin
291 ogledov

Sodobne pručke so hit

pručka
1/6
Etnogalerija Skrina
Vsestranska pručka je v koraku s časom, je sodobno oblikovana in nič dolgočasna.

Ideja za pručko izhaja iz malih sedal, ki so jih v času naših babic in prababic uporabljali pastirji, mlekarice in sirarji na planinski paši v svojih majhnih gorskih bivališčih. V majhnih kočah je bilo pomanjkanje prostora, in tako je bila mala pručka primeren kos pohištva za večnamensko uporabo. Tako tradicionalno navezanost Slovencev na pručko pojasnjujejo v Etnogaleriji Skrina.

Oblikovalske pručke za različne okuse

Danes lahko kupimo oblikovalske pručke različnih vzorcev, barv in oblik, ki so ne le uporabne, ampak tudi krasijo prostor. Lahko jih uporabljate ob obuvanju ali sezuvanju, kar bo prišlo prav tudi mlajšim družinskim članom, pri raznih opravilih v hiši ali na vrtu, da si sede na stolu na pručki spočijete noge, za doseganje višjih polic, krašenje novoletne jelke ... Gotovo pa so lahko tudi sestavni del otroškega pohištva in igral. Da jih ne prodajajo le izdelovalci suhe robe iz Ribniške doline ter da so lahko zelo barvite in domiselnih oblik, pa se lahko prepričate spodaj.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.