Magazin
60 ogledov

Stray Train: 45 dni, 41 koncertov v 12 evropskih državah

Stray Train Žurnal24 main
Slovenski heavy blues rockerji Stray Train so se sredi novembra vrnili iz obširne evropske turneje. Od konca septembra do sredine novembra so prevozili več tisoč kilometrov in v 45 dneh v 12 evropskih državah nastopili 41-krat!

Na turnejo so s sabo vzeli tudi nekaj kamer, s katerimi so beležili dogajanje – rezultat pa je danes pred vami: Stray Train predstavljajo novo skladbo 'Green Card Paradise' iz njihovega aktualnega albuma 'Just ‘cause you got the monkey off your back doesn’t mean the circus has left town' in neuraden, dokumentarni tour video zanjo. 

Člani benda Stray Train so po kratkem obdobju spoznavanja kaj hitro začeli ustvarjati prve avtorske skladbe, ki so jih junija strnili v plošček 'Just ‘cause you got the monkey off your back doesn’t mean the circus has left town'.

Z njim so poželi mnogo dobrih in odličnih kritik tako doma kot v tujini. Konec septembra so prvenec izdali tudi na vinilu in se z njim v rokah odpravili na veliko evropsko turnejo z Blues Pills in Kadavar.

V 45 dneh so Stray Train odigrali 41 koncertov - teptali so odre koncertnih dvoran in klubov na Švedskem, Danskem, Nizozemskem, Irskem, v Nemčiji, Švici, Avstriji, Italiji, Franciji, Španiji, Veliki Britaniji in Belgiji.

In to ne katere koli odre – med drugim so nastopili v kultnih klubih in koncertnih prizoriščih, kot so Koko v Londonu, AB Box v Bruslju, Columbiahalle v Berlinu in Alcatraz v Milanu. 

"Takšna turneja je nedvomno velika odgovornost za band. 100% moraš verjeti v to kar delaš in vsak koncert je zgodba zase - vsakič se moraš dokazati, vsakič moraš dati vse od sebe. V dvoranah, kjer smo igrali, so ljudje navajeni poslušati najboljše bende, zato tukaj ni prostora za polovičarstvo," pravijo člani benda, ki ocenjujejo, da je njihovim koncertom na turneji prisluhnilo okoli 30 tisoč ljudi.

Stray Train | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 
Stray Train so vsakega od koncertov dokumentirali – s sabo so vzeli (tudi) kamere in nastali so posnetki (tako koncertov kot dogajanja za odrom), ki so jih oblikovali v neuraden, dokumentarni tour video za nov single 'Green Card Paradise' iz njihovega aktualnega albuma 'Just ‘cause you got the monkey off your back doesn’t mean the circus has left town'. Posnetke je v enovito celoto zmontiral Matija Jašarov.
 
45 dni intenzivnega druženja in koncertiranja je služilo tudi kot navdih – Stray Train bodo kaj kmalu začeli s pisanjem skladb za nov album!

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.