Magazin
19 ogledov

The Land Between na Dunaju

Knjiga seže od prazgodovine do leta 2004, ko je Slovenija postala članica EU. Žurnal24 main
Na Dunaju so na Avstrijski akademiji znanosti predstavili prvo celovito zgodovino Slovencev v angleškem jeziku – The Land Between.

O knjigi je spregovoril urednik in idejni vodja projekta Oto Luthar, ki je že na ljubljanski predstavitvi povedal, da so slovenski avtorji ustvarili znanstveno delo s poudarkom na kulturni zgodovini.

Knjigo The Land Between, ki je izšla pri mednarodni znanstveni založbi Peter Lang, so napisali Oto Luthar, Igor Grdina, Marjeta Šašel Kos, Petra Svoljšak, Peter Kos, Dušan Kos, Peter Štih, Alja Brglez in Martin Pogačar. Za prevod so poskrbeli Manca Gašperšič, Olga Vuković, Alan McConnell-Duff in Paul Townend.

Luthar je prepričan, da so s knjigo The Land Between zapolnili pomembno vrzel v zgodovinski znanosti. Ne nazadnje imajo primerljive zgodovinske knjige v tujem jeziku vsi srednje- in vzhodnoevropski narodi.

Predstavitev knjige na Dunaju, ki je bila ob 18. uri, sta pripravili Avstrijska akademija znanosti ter Inštitut za znanosti o kulturi in gledališko umetnost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.