Magazin
11749 ogledov

Toliko denarja so prejeli žiranti Eme

Ema Anže Petkovšek Zala Kralj in Gašper Šantl, zmagovalca Eme 2019.
Javna televizija odgovarja tudi na vprašanje, koliko so znašali honorarji žirantov na letošnji Emi.

Služba za komuniciranje RTV Slovenija je na twitterju objavila nekaj odgovorov glede letošnje Eme, med drugim tudi na vprašanje, koliko so znašali honorarji žirantov. "Žiranti so prejeli honorar v višini 700 evrov, v ta znesek so vključeni tudi potni in ostali stroški," odgovarja nacionalka.

Z javne televizije ob tem poudarjajo, da je "strokovna žirija, med njimi tudi Lea Sirk, kot ena od treh članov žirije, svoje delo opravila profesionalno in pri svojem delu ni dajala prednosti nikomur". Dodajajo, da je žirija nastope ocenjevala strokovno in v skladu s postopkom, ki je predviden za ocenjevanje na izboru EMA.

"Vsak nastop na EMI mora žirant v skladu s pravilnikom oceniti z oceno od 1 do 5. Lea Sirk je tako Raiven kot Zali Kralj in Gašperju Šantlu po njunih nastopih pred superfinalom dodelila enaki oceni in strokovno ocenila, da imata enaki možnosti za zmago. Gledalci in poslušalci ter uporabniki MMC RTV Slovenija pa so potem s telefonskim glasovanjem izbrali končnega zmagovalca," je še zapisano v pojasnilu nacionalke.

Lea Sirk Otročja reakcija Magazin Naplavilo nov posnetek Lee Sirk po koncu Eme: "Ko jih je**!"

Dodajajo še, da ima Sirkova do svojega mnenja po izidu telefonskega glasovanja, potem, ko je strokovno opravila svoje delo žiranta, pravico. "Podano je bilo ob uporabi neprimernih besed, za kar se gledalcem, poslušalcem in uporabnikom MMC RTV iskreno opravičujemo. Na to smo opozorili Leo Sirk in kot smo razumeli je tudi njej žal za uporabo teh besed."

Nacionalka še navaja, da si je letošnji izbor EMA 2019 v povprečju ogledalo 11,9 odstotka oziroma 223.900 gledalcev, starih nad 4 leta, kar predstavlja v povprečju 28 odstotkov takratnih gledalcev televizije.

Ema 2019 Zakulisje Magazin Ema 2019: Tega, kako so se "afnali", gledalci niste videli EMA Raztrgal zvezdnice Magazin Modna policija na Emi: Na oder prišla s čevlji za po snegu!

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • kritikus 09:01 19.februar 2019.

    za en žur,norčevanja in zajebancije pa več kot marsikatera penzija pod 700€,iz denarja se delat norca,Tv pa moramo plačevat da gledamo cel dan reklame vsakih 15.minut.........in glupe nadaljevanke......ali stare filme........Banda pokv.....

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 20:00 18.februar 2019.

    Tole kurbišče nas košta skor tolk,kot TEŠ-6??