Magazin > VIP
39 ogledov

Anđa jezna na slovensko sodstvo

Anđa Marić Žurnal24 main
Pevka Anđa Marič, ki že dve leti bije bitko z bivšim soprogom za skrbništvo njunega osemletnega sina, je izrazila svoje nezadovoljstvo tudi nad slovenskim sodnim sistemom.

Hrvaška pevka Anđa Marić, ki sicer zadnjih 11 let živi v Sloveniji, na ljubljanskem sodišču že dve leti bije bitko za skrbništvo nad osemletnim sinom Gašperjem, ki ga ima z nekdanjim soprogom Primožem Dolničarjem. Proces pa jo je, kot je priznala za hrvaški spletni portal Večernji, že precej izčrpal. "Vsa moja fizična in duševna energija gre v ta proces," je razkrila in priznala, da se ne more osredotočiti na nič. Vendar ne namerava obupati in se bo za svojega otroka borila do konca.

Ob tem pa je izrazila tudi nezadovoljstvo nad slovenskim sodnim sistemom. "Na sodišču mi uporno zatrjujejo, da proces traja tako dolgo, ker želijo ravnati tako, kot je v najboljšem interesu mojega otroka," je povedala Anđa, o trenutnem deljenem skrbništvu, kar pomeni, da je otrok en teden pri njej, en teden pa pri očetu, pa ogoročeno dodala: "Naj oni poskusijo dve leti živeti na dveh naslovih, se seliti vsak teden, kot kovček, pa bi vsaj približno videli, kako mu je. Prepričana sem, da to ni ravno najbolje za otroke." Poleg tega ima Zagrebčanka, čeprav v Sloveniji, kamor se je preselila zaradi moža, živi že 11 let, dodatne težave tudi zato, ker je tuja državljanka.

Komentarjev 4
  • medved 14:38 13.februar 2012.

    u članku pravi da bije bitko za skrbništvo....če bi pravično pristala v deljeno skrbništvo bi že zdavnaj uredila stvari na sodišču...teden pri mami teden pri očetu pravi da ji ne ustreza....no potem pa naj pristane na to da bodo otroci ...prikaži več pri očetu...pa naj jih vidi vsak drugi vikend in recimo četrtke popoldan....tako nareč ponavadi dosodijo sodišča....seveda v korost mame.......draga neja...ki najbrž nimaš najmanjših izkušenj z temi peklenskimi zadevami

  • NejaS 15:05 12.februar 2012.

    In po katerem ključu si presodil, da naj bi pa za otroka bil boljši oče? Ker je moški in sistem ni fer? Tudi oče lahko preda otroka v skrbništvo njej, pa se ne bo več selil. Sicer pa ni polemizirala ...prikaži več tega, da bi ga moral predati njej pač pa dolgotrajnost postopka in neumnost argumenta. S tem bi se pa kazalo strinjati!

  • medved 12:17 11.februar 2012.

    gospa Andja...predajte sineka v skrbništvo očetu...pa se ne bo več selil vsak teden!!!!Pa kaj vse ženske mislite da vam po ločitvi otrok kar avtomatično pripada ali kaj....očetje si prav tako želijo otroka ob sebi kot mame...in to je osnova za ...prikaži več sporazumevanje ob ločitvi ne pa izsiljevanje žensk ki imajo otroka za orožje proti bivšemu....