Magazin > VIP
2974 ogledov

Angelca Likovič nam je razkazala vikend

Angelca Likovič
1/25
Ana Fetih
Angelca Likovič nam je odprla vrata svojega savudrijskega doma, kjer uživa med majem in septembrom.

"Hišo sva začela graditi leta 1987, gradila sva jo dolgo, saj sva veliko delala sama," o svoji poletni rezidenci na Hrvaškem, ki jo tudi oddaja, pravi Angelca Likovič. "Ker na tej lokaciji nismo smeli narediti vikenda, smo v hiši naredili več apartmajev, ki jih zdaj oddajamo. Dol hodimo vse leto, saj sem včasih neprestano bolehala za anginami in mi ta klima zelo odgovarja. Od maja do konca septembra pa večino časa preživiva kar tu. Pred desetimi leti sva tukaj zgradila še eno hišo, v kateri je zdaj sin, imamo pa tudi vrt, saj sem velik zagovornik domače hrane in imam kar tri vrtove," pove Likovičeva, ki že jutro začne zelo aktivno:

"Zavedava se, da je zdravo življenje zelo pomembno, zato jaz vsako jutro pretečem štiri kilometre, mož pa jih prekolesari 20. Veliko telovadiva, na meniju so ribe, domača zelenjava in obvezen kozarec rdečega vina, saj je mož Andrej pred desetimi leti doživel infarkt."

Pet hiš, trije vnuki in kup prijateljev

Likovičeva sta v več kot 20 letih delavnega počitnikovanja v Savudriji sklenila veliko prijateljstev, zato je okoli hiše vedno pestro: "Imam tri vnuke, in ko so bili majhni, so cele počitnice preživeli z nami. V teh 25 letih pa sem tukaj spoznala ogromno prijateljev. Fešte delamo tudi za goste, ki so že kar stalni. Najraje se zadržujemo v letni kuhinji, ki jo je mož sezidal kar sam, ima namreč sto poklicev." Poleg družine in prijateljev pa je zakoncema, ki sta poročena že 47 let, najpomembnejši njun zakon:
"Veliko se nasmejiva, velikokrat me razvaja z kavico in odlično kuha. Jaz sem bolj gobčna, mož pa je bolj zadržan, a izjemno čustven in topel človek. Recept za dolgoletno zvezo? Najin moto je: delo je lepilo zakona. Dokler razmišljaš o tem, kaj vse bosta naredila, je super, ko dela ni, pa poči. Midva sva naredila pet hiš. Tam, kjer je delo, je tudi ljubezen. Moram pa povedati, da sva se poročila zelo mlada. Mož jih je imel 21, jaz pa 23 in na začetku je bil zelooo ljubosumen, še plesati nisem smela, saj je rekel, da je to kur******. Ampak jaz sem se prilagodila in nehala plesati, on pa se je prilagodil v drugih rečeh. No, do plesa pa sem le prišla, ko sva se pred poroko otrok doma učila plesati." Mož pa ima cenzuro tudi pri Angelčinih člankih, v katerih, pravi, bi bil še ostrejši od žene, o njeni prepoznavnosti pa pove:

"Kar se tega tiče, sva kar složna. Ona ima pri meni veliko podporo, to je bistvo, zakonca se morata podpirati in biti na isti frekvenci. Zakon nama je najpomembnejši, saj bi imel Čeferin drugače veliko dela (smeh)."

Komentarjev 9
  • malonaokoli 07:24 19.april 2016.

    ko bi vsaka Slovenska družina zgradila pet hiš in se ob tem niti ne ločila, bi bili res Švica.Čestitam za takšen uspeh ! Otroci in vnuki so zagotovo ponosni na vaju, predvsem pa hvaležni za vzor in blaginjo.

  • 55 16:48 23.avgust 2013.

    Lepo bi bilo tudi, da bi bila gospa tako poštena in bi turiste v svojih apartmajih prijavila, ne pa da oddaja na črno.

  • Oxxo 19:51 20.avgust 2013.

    Poznam veliko zelo pridnih ljudi - pa jim ne uspe priti do stanovanja... kamoli do vikenda!Imaš @rogixl kakšen skrivni recept? Nam ga zaupaš?