Magazin > VIP
18 ogledov

Ceca v pripor za osem mesecev

Ceca bo v hišnem priporu le osem mesecev. (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Potem ko je srbska turbofolk pevka Svetlana Ražnatović - Ceca ponudila sporazum po obtožbi jemanja denarja od prodaje igralcev nogometnega kluba Obilić, ji je sodišče zdaj naložilo kazen.

Višje sodišče v Beogradu je privolilo v sporazumno priznanje krivde pevke Svetlane Ražnatović - Cece in njene sestre Lidije Veličković Ocokoljić. Svojo obrazložitev je sodišče podalo v obravnavi, ki je trajala le petnajst minut.

Po dogovorjenem sporazumu morata pevka in sestra državi plačati milijon in pol evrov, pevka bo v hišnem priporu preživela eno leto, sestra pa šest mesecev. Ceci pa ne bo treba odsedeti celo leto, saj je leta 2003 že preživela štiri mesece v priporu, kar se ji prizna. Tako bo v hišnem priporu, kazen bo odslužila v svoji beograjski vili v Ulici Ljutice Bogdana, zdaj le osem mesecev.

Ko bo sodba postala pravnomočna, jima bo sodišče izreklo denarno kazen, ki jo bosta plačali v treh delih. Prvi del je v roku petnajstih dni po razsodbi, drugi del je v roku šestih mesecev, tretji pa v roku dveh let od pravnomočnosti sklepa. Pod tretji del plačila pa je zastavljena tudi hipoteka hiše.

Sodišče je upoštevalo tudi olajševalne okoliščine, in sicer da omenjeni od leta 2000 nista jemali spornega plačila, obe sta materi in na dolgi rok nista "naklonjeni kaznivim dejanjem".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.