Magazin > VIP
3107 ogledov

Harryja palača zavrnila celo za praznik

princ harry Profimedia
Harry si je na slovesnosti želel položiti venec padlim vojakom in vojakinjam, a ga je palača zavrnila.

Vojni junak princ Harry je palačo prosil, če bi se lahko ob nacionalnem memorialu v Londonu poklonil padlim, vendar ga je palača zavrnila. Po poročanju The Sunday Timesa naj bi dvor Harryja zavrnil, ker ne zastopa več kraljeve družine. Harry in Meghan sta namreč marca odstopila od kraljevih dolžnosti. To, da dvor Harryju ni pustil položiti venca na uradni slovesnosti, kjer sta bila prisotna tako princ Charles kot princ William, pa je znak, kako zelo odtujen je princ od kraljeve družine. 

Harryjev tiskovni predstavnik odločitve dvora ni komentiral, dvor pa je sporočil, da ostaja brez komentarja. Za princa je to zagotovo velik udarec, saj je britanski vojski služil kar deset let, med drugim tudi na dveh misijah v Afganistanu. 

Se je pa Harry, ki že nekaj mesecev živi v Kaliforniji, vojnim veteranom poklonil v podcastu Declassified, kjer je razložil, zakaj Britanci v spomin na veterane nosijo makov cvet in da ga tudi sam nosi za vse vojake, ki jih je poznal, kot tudi za tiste, ki jih ni. "Za vse vojake, s katerimi sem se boril v Afganistanu in ki so se jim življenja za vedno spremenila ter za tiste, ki se niso nikoli vrnili,"  je povedal princ. 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice