Magazin > VIP
526 ogledov

Janša: Še sicilijanska mafija otroke pusti pri miru

janez janša Facebook
Zakonca Janez Janša in Urška Bačovnik Janša sta spregovorila o svoji družini, navadah in razvadah, kako vzgajata svoja sinova in še marsikaj.

Za revijo Praznična Družina sta zakonca Janša razkrila nekaj utrinkov iz svoje družine. Prvak SDS Janez Janša, ki se je s svojo soprogo Urško Bačovnik ter sinovoma Črtomirjem in Jakobom preselil na podeželje, v bližino njenih staršev, pravi, da se poskušata, kar se tiče vzgoje sinov, uskladiti. Enotne imata temeljne vrednote, pri vsakdanjih stvareh pa imata različne poglede.

"Res pa imamo matere in očetje različne vloge pri vzgoji in povsem naravno se mi zdi, da vseh stvari ne vidimo enako," je zaupala Urška in priznala, da je sama bolj umetniška duša in takšen je tudi njen način vzgoje. Bistvo vzgoje se ji zdi to, da zna starš prisluhniti otroku, mu slediti in dovoliti, da ustvarja in odkriva svet okoli sebe. "Besedo 'ne' imava rezervirano za res pomembne stvari, ki bi lahko bile nevarne ali bi škodile otroku in drugim," je dejala, Janez pa je dodal, da se časi spreminjajo in prinašajo nove izzive, tudi kar se tiče vzgoje. Pri tem je izpostavil napredek tehnologije in dejstvo, da bo tablični računalnik gotovo obvezno šolsko orodje, ko bosta sinova obiskovala šolo.

Urška bolj stroga, Janez ve, kako se otroška "drama" konča

Na vprašanje, kdo je bolj strog, Janez odgovarja, da je to Urška, ona pa pravi, da je Janez do otrok zelo mehak in njej ne preostane drugega, kot da postavlja meje. Janez v svoj zagovor pove, da je veliko odsoten in da je njegova meja tolerance pač logično višja.

Ker je Janez že četrtič oče (iz prejšnjega zakona ima dva odrasla otroka, op. p.), pravi, da ima veliko izkušenj, zaradi katerih pa pride do razlik z ženo. Sam drugače gleda na vse, ker pravi, da približno ve, kako se kakšna otroška "drama" konča. Urška na drugi strani pa je kot zdravnica previdnejša.

"To je eno od najlepših obdobij"

Ker je znano, da sta zakonca aktivna športnika, družina veliko časa preživlja na prostem. "Skavta sta pravzaprav že od rojstva, vsaj pripravnika ... Imamo vse priprave za življenje v naravi, od šotora dalje," je povedal Janez.

Urška svojo službo že malo pogreša, a je vesela, ker trenutno preživlja z družino "eno najlepših obdobij". Starša sta vesela, ker sta se odločila, da Črtomir še ni šel v vrtec, saj imajo tako več časa drug za drugega.

Zadnje leto je po Urškinih besedah, kar se tiče Janezove službe, manj stresno, sam pa pravi, da je službo težko usklajevati z družino, a mu po drugi strani predstavlja sprostitev in mu daje moč.

Sramotenje družine je stalnica

Dotaknila pa sta se tudi teme o govoricah, ki so se širile o njuni družini. "To je negativna posebnost Slovenije, še sicilijanska mafija otroke pusti pri miru," je pripomnil Janez, žena pa je pristavila, da je sramotenje moža in zraven še cele družine žal postala pri njih stalnica.

Komentarjev 74
  • Mirna Peč 10:04 31.marec 2014.

    o, big boss je spet tu...le kje je bil, ko so ga iskali vročevalci...

  • Žurnalček 13:22 26.marec 2014.

    Vladek , mi nismo tvoja Hrvaška inpri nas bomo slej ko prej zbrisali take nestrpneže kot si ti in to ne do drugače mislečih , ampak drugačnega priimka. Zgin k svoji KRADE-ZE , pa tam USTAŠUJ !

  • Žurnalček 13:20 26.marec 2014.

    In ta jeclavec , se še upa oglašati !