Magazin > VIP
54852 ogledov

Kate in Williamu je bilo vidno hudo

kate middleton, william
1/8
Vojvodinja Kate ni mogla zadržati solz, poročajo mediji.

Vojvoda William in njegova žena sta na uradnem obisku na Poljskem, kjer sta drugi dan obiskala koncentracijsko taborišče Stutthof. Tam sta spoznala tudi nekaj nekdanjih zapornikov in njihove zgodbe so kraljevi par močno ganile, česar še zlasti Kate ni skrivala. Kot poročajo mediji, so po njenem licu tekle solze, ko je poslušala o grozodejstvih druge svetovne vojne. Obisk sta opisala kot "pretresljiv" in dodala, da je prizorišče "grozen opomnik na ceno vojne," piše britanski BBC.

William in Kate sta si v Gdansku ogledala še Shakespearovo gledališče in muzej gibanja Solidarnost, ki je igralo pomembno vlogo v zrušitvi komunističnega režima. Tu naj bi ju predvidoma spremljal nekdanji poljski predsednik in prejemnik Nobelove nagrade za mir Lech Walesa, ki je nekoč vodil Solidarnost, piše dpa.

Na turneji po Poljski in Nemčiji sta se kraljevemu paru pridružila tudi njuna otroka - triletni George in dveletna Charlotte. To je že drugi uradni obisk v tujini za mladega princa in princeso. Lani sta se namreč udeležila obiska v Kanadi.

Kraljeva družina je bila že v ponedeljek toplo sprejeta v Varšavi, kjer so se kljub dežju na ulicah zbrali številni ljubitelji britanske monarhije. Princ William pa je v počastitev rojstnega dneva kraljice Elizabete II. v Varšavi zvečer organiziral slavnostni sprejem. Goste je pozdravil kar v poljščini in s tem vidno navdušil zbrane, piše dpa.

Družina bo petdnevni obisk, ki so ga pričeli v ponedeljek, sklenila v Nemčiji, kjer jih pričakujejo v Berlinu, Heidelbergu in Hamburgu.

V Berlinu jih bo sprejela nemška kanclerka Angela Merkel, obisk pa bodo nadaljevali z ogledom Brandenburških vrat ter berlinskega spomenika žrtvam holokavsta in muzeja. Tudi v Berlinu bo princ William organiziral slavnostni sprejem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice