Magazin > VIP
27 ogledov

Miss sveta postala Kitajka!

Miss sveta
1/6
EPA
Miss sveta 2012 je postala Kitajka Wen Xia Yu.

Razkošna prireditev je potekala v mestu Ordos v Notranji Mongoliji. Venezuelka Ivian Sarcos je tako po enem letu obveznosti lepotno krono naslednici Kitajki Wen Xia Yu predala na prireditvi, ki je potekala na futuristično zasnovanem stadionu v Ordosu. Prva spremljevaka je postala Valižanka Sophie Moulds, druga pa Avstralka Jessica Kahawaty.

Na stavnicah je imela med lepoticami, med katerimi sta tudi zdravnica iz Kazahstana in študentka medicine iz Peruja, največ možnosti 20-letna Mehičanka Mariana Reynoso. Med favoritkami pa je bila tudi zmagovalka, kitajska menekenka Wen Xia Yu.

Lentno Miss bikini 2012 je prav tako osvojila Valižanka Sophie Moulds, najbolj talentirana misica je postala miss Filipinov Deanna Robins, naša Nives Orešnik pa je nekaj vidnejših rezultatov dosegla v kategoriji za Miss športa 2012, čeprav je lenta na koncu pripadla Švedinji Sanni Jinnedal. Miss top model je postala Sudanka Atong Demach, posebno letno Miss lepote z namenom (Miss Beauty with a Purpose) pa je osvojila najbolj dobrodelna lepotica letošnjega tekmovanja: miss Indije Vanya Mishra.

Miss sveta je prireditev z dolgoletno tradicijo, ki so jo prvič pripravili že leta 1951. Prireditev je medtem sicer nekoliko izgubila na priljubljenosti na Zahodu, drugače pa je v azijskih državah.
Prva miss sveta je bila Švedinja Kiki Hakansson, leta 1986 pa je bila med finalistkami izbora najlepše tudi z oskarjem nagrajena ameriška igralka Halle Berry. Doslej je največ, šest, lepotnih naslovov miss sveta osvojila Venezuela, medtem ko sta jih Indija in Velika Britanija po pet, še piše AFP.

Komentarjev 1
  • zic 16:30 18.avgust 2012.

    in naše spet ni nikjer???? đaba vržen denar stran...