Magazin > VIP
11319 ogledov

Miss Universe: Zmagala je Nikaragovka, vsi pa govorijo o miss Nepala

Sheynnis Palacios Profimedia
Lepotica iz Nepala se je zapisala v zgodovino.

Ta konec tedna so okronali 72. Miss Universe. Krona je prvič v zgodovini odšla Nikaragovki. Za prvo spremljevalko so razglasili miss Tajske, za drugo pa lepotico iz Avstralije.

V zadnjem krogu so vse tri vprašali, v čigave čevlje bi za eno leto skočili. Zmagovalka Sheynnis Palacios se je odločila za aktivistko za ženske pravice Mary Wollstonecraft. Lepotica je med izborom spregovorila tudi o svojem boju z anksioznostjo in se pohvalila, da je ustanovila projekt Razumi svoj um, ki je namenjen ženskam z duševnimi težavami. 

Sheynnis pa ni edina, ki se je vpisala v zgodovino. Vsi so si zapomnili tudi Jane Dipika Garrett, ki se je zoperstavila stereotipom in je prva miss z oblinami, ki je sodelovala v tem lepotnem izboru. Tudi ona se zavzema za duševno zdravje. Spregovorila je o depresiji, v katero je padla zaradi težav, povezanih s sindromom policističnih jajčnikov. "Kot ženska z oblinami, ki ne sledi lepotnim standardom, danes tukaj predstavljam vse ženske. Ne obstaja le ena vrsta lepote. Vsaka ženska je lepa točno takšna, kot je," je pred tekmovanjem povedala reviji HOLA. Jane se je uvrstila med top 20. "Da lahko na tem odru spregovorim o svoji resnici, pomeni zelo veliko. Pred leti sem imela zelo nizko samopodobo. Sedaj se imam rada, in to je zame velik uspeh," je še dejala.

Jane Dipika Garrett | Avtor: Profimedia Profimedia

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.