Magazin > VIP
71 ogledov

Najlepša je Julija

Julija Bizjak
1/11
missworld-slovenia.com
Na izboru Miss Worl-Slovenia 2014 za najlepšo okronali Julijo Bizjak iz Lesc.

Prva spremljevalka je postala Anja Mihelič, druga spremljevalka pa je Anja Kragelj.

"Zmaga je bila nepričakovana. Zelo sem je vesela, čeprav je še ne dojemam," je ob zmagi povedala Julija, študentka ekonomije. O čem 20-letna lepotica sanja in mnenja dveh žirantk ter prve spremljevalke o zmagovalki, si boste lahko na našem portalu prebrali jutri.

Ostale miss naslove so si razdelile takole: miss Nove 2014 Anja Jenko, miss spleta Katja Mihelčič, miss Slovenskih novic Anja Kragelj, miss TV3 Katja Mihelčič, model Atlantisa Julija Bizjak, miss osebnosti Juija Bizjak, miss talentov Anja Mihelič.

Tekmovalke so tudi medsebojno glasovale, katera se jim zdi najprimernejša za miss. Enako število točk so dobile Julija Bizjak, Anja Mihelič in Maruša Višnjič.

"Ostanite nasmejane"

V komisiji so bili Iris Mulej, Maja Cotič, Angelca Likovič in direktor Vodnega mesta Atlantis Miha Rakar, prireditev je vodila Jerneja P. Zhembrovsky.

Zmagovalka se bo z ostalimi najlepšimi iz vsega sveta pomerila na izboru v Londonu. "Ostanite nasmejane in polne energije, kot ste sedaj. Komaj čakam naslednico," je ob začetku današnjega izbora povedala Maja Cotič. O svojem letu, ki ga je preživela kot miss, pa je dejala, da je bilo polno novih izkušenj in poznanstev, na svetovem izboru ji je bilo zelo všeč, z nekaterimi dekleti se je tudi spoprijateljila in jih tudi obiskala.

Občinstvo so na odru zabavali Matjaž Zupan, Rok 'n' Band, Damiano Roi, Vladimir Čadež in Julija Kramar, Brigita Šuler.

Iščejo superžensko

Kot so predhodno povedali organizatorji, so želeli projektu letos poleg osnovnih smernic (lepota, zdrav način življenja, dobrodelnost, promocija države …) dodati še segment mlade poslovne ženske v družbi.

"S projektom želimo pri novi generaciji tekmovalk in na splošno pri mladih dekletih spodbuditi več zanimanja za podjetništvo in udejstvovanje v družbi. Predvsem je zaskrbljujoča pasivnost mladih, in to tako pri družbenih problematikah kot tudi pri iskanju rešitev glede zaposlitev v katastrofalnem okolju, ki nam ga ponuja naša država. Tako vse letošnje finalistke pripravljajo kratke poslovne projekte o korakih, ki bi se jih glede na situacijo in zmožnosti lotile. Poleg tega smo vsem finalistkam predstavili nekaj trenutno družbeno-problematičnih tem in jih poprosili za njihove komentarje, saj opažamo, da mladim primanjkuje osebnih informacij o pomembnem dogajanju tako pri nas kot v svetu.“

Zmagovalko tako letos poleg osnovnega izobraževanja o ličenju, stilski ureditvi in komunikaciji čaka tudi izobraževanje na področju podjetništva. "Klasični pristopi k lepotnim tekmovanjem so že zdavnaj za nami, saj se danes od zmagovalke pričakuje bistveno več kot nekoč. Tekmovalka, ki jo zanima poziranja pred fotografskim aparatom, manekenstvo in pojavljanje v rumenem tisku nikakor ne izpolnjuje pogojev za zmago.“

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.