Magazin > VIP
42146 ogledov

Naša pevka se po 14 letih vrača na oder, tako se je odzvalo občinstvo

Lara Baruca Tadej Pišek
Po 14 letih je izdala svojo avtorsko skladbo.

Lara Baruca, ena najbolj priznanih slovenskih glasbenic, se je na koncertne odre vrnila z izjemnim nastopom v Avditoriju Portorož, kjer je pred polno dvorano navdušila s svojim glasbenim talentom in očarljivo osebnostjo. Na koncertu z imenom "Potopljena v glasbo", je občinstvo popeljala skozi vrsto čustvenih skladb iz svojega bogatega glasbenega repertoarja in ob koncu večera prejela stoječe ovacije. 

Od snemanja njenih avtorskih skladb je minilo 14 let. “Pogrešala v resnici nisem ničesar, ker sem stalno delala v glasbi. Soustanovila sem založniško hišo, za katero sem ves ta čas delala v produkciji. Nisem se sicer izpostavljala v prvi osebi, vseeno pa je bilo ustvarjalnosti ogromno in prav to je tisto, kjer najbolj uživam in kjer sem pravzaprav doma,” je povedala glasbenica.

Lara je znana po tem, da se loti veliko različnih stvari. Najprej je končala študij Managementa uprizoritvenih umetnosti v Milanu, delala nekaj let na enem večjih glasbenih festivalov severne Italije, kasneje pa, poleg dela v produkciji, sinhronizirala še pesmice za risane junake, raziskovala glas in vpliv glasu na uglašenost meridijanov v telesu, sestavila in oblikovala kar nekaj bivalnih prostorov, se poglabljala v grafologijo … Sedaj pa se je vrnila na oder brez vnaprejšnjih pričakovanj in prepričanj s pesmijo “Nabiram zvezde”. 

Pevka v bližnji prihodnosti načrtuje tudi sodelovanje z Aniko Horvat v okviru sklade Danes je vse, za katero je glasbo napisal Kevin Koradin. Septembra bo izšla njena nova pesem, koncert “Potopljena v glasbo” pa bo najverjetneje imela še v Mariboru in Ljubljani.    “T. i. potopitveni zvok je čisto nova tehnologija na glasbenih odrih in upam, da bo v prihodnosti zaživela v vsej svoji polnosti, je pa to zaenkrat specifičen projekt, ki za optimalno izvedbo potrebuje zelo specifične pogoje. Imam pa tiho željo, da bi začela delati tudi nenapovedane manjše dogodke, do katerih pa bodo imeli dostop le poslušalci, ki so vpisani na naša novičarska pisma. Vpis je mogoč le na moji spletni strani Laramusic.com,” je povedala Lara.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 18:09 21.maj 2024.

    Ena največjih slovenskih pevk? Lara Baruca? Mislim, da večina folka sploh ne ve kdo to je.

  • pravičnik77 16:32 21.maj 2024.

    zmanjkalo denarja?

  • sam1 13:50 21.maj 2024.

    Drugo leto pa verjetno že kakšna 30 obletnica pevske kariere-s seveda 14 letno pavzo.....

Sorodne novice