Magazin > VIP
689 ogledov

Nekaj ur pred smrtjo poiskal pomoč

Robin Williams Profimedias
Robin Williams se je 18 ur pred smrtjo udeležil srečanja anonimnih alkoholikov.

"V soboto je bil na srečanju. Bil je trezen,“ je povedal komik Argus Hamilton, ki prav tako obiskuje srečanje anonimnih alkoholikov.

Williamsu pa podporo sotrpinov ni pomagala prebroditi temne trenutke. Le 18 ur pozneje si je vzel življenje.

Williams sicer ni skrival svojih težav z alkoholom in depresijo. V radijski oddaji leta 2006 je povedal: "Sem manično depresiven ves čas? Ne. Postanem žalosten? Oh, da. Je hudo? Oh, ja.“ Ko ga je voditelj vprašal, ali so zdravniki pri njen diagnosticirali depresijo, je razložil. "Ne. Včasih sem potrt, tako kot mnogi od nas. Pogledaš svet in si rečeš: 'Whoa.' Čez nekaj časa pa vidiš, da stvari le niso tako črne.“

Igralec je spregovoril tudi o svoji odvisnosti od alkohola in drog. Še preden se je leta 1983 rodil njegov najstarejši sin, se je podal v kliniko, a leta 2003 spet posegel po opojnih substancah. V nekem drugem pogovoru je izjavil, da je bila njegova depresija, če ni bil trezen, zelo nevarna. Ko je bil nekoč sam v neki hotelski sobi, je razmišljal celo o samomoru.

Leta 2010 je časniku Guardian razložil, da je pil, ker so ga razžirali strahovi. "Strah te je. In takrat pomisliš, da bo pijača odgnala strah. In tako je tudi bilo, a gre za začaran krog. Prvi teden si lažeš, da lahko kadarkoli prenehaš. Nato pa se vmeša telo in ti zaukaže: 'Ne, prenehaš lahko pozneje.' “

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.