Magazin > VIP
5760 ogledov

Novinarka nima pojma o zgodovini: Melania je iz sovjetske Slovenije

Joy Reid profimedia
Ameriška novinarka, ki ima harvardsko diplomo, si je dovolila takšno napako.

Novinarka ameriške televizije MSNBC Joy Reid je svojim gledalcem želela prikazati, kako zelo nesmiselne so Trumpove ideje o izgradnji zidu med ZDA in Mehiko. Novinarka je gledalce opomnila, da je bil Trump poročen trikrat, od tega je bila le ena Američanka.

"Donald Trump se je poročil z eno Američanko (njegova druga žena) in z dvema ženskama iz nekdanje sovjetske Jugoslavije: Ivana – Slovaška, Melania – Slovenija," je povedala Reidov.a

Ne samo, da Jugoslavija ni nikoli bila del Sovjetske zveze, Slovaška nikoli ni bila del nekdanje države Jugoslavije. Poleg tega pa Ivana ni iz Slovaške, ampak iz Češke.

"Popravek: Ivana je rojena na Češkoslovaškem (danes Republika Češka). Melania pa je iz Slovenije (ki je bila poleg Slovaške del Jugoslavije),“ je kasneje zapisala na Twitterju.

Komentarjev 5
  • smejka 07:53 25.julij 2017.

    To so zapisi ameriških novinarjev, ki so jih citirali naši.Vsaj tako jaz razumem.

  • Lipče Lumbar 00:34 25.julij 2017.

    ahahahaha očitno oba nimata pojma,ker sta oba napačno zapisala...novinarka ne pozna zemljepisa in ne zgodovine kot je napisal žurnalov novinar,slednji pa ne pozna razlike med zgodovino in zemljepisom...ugotavljam,da niso samo ameriški novinarji neumni ampak spadajo tudi naši med neumne novinarje...

  • Onlytime 14:34 24.julij 2017.

    Ja no, se zgodi. Je pa posrečeno, ha, ha.

Sorodne novice